Espoon kaupunki - Esbo stad

Senioripakusta iloa ja hyvää oloa ikäihmisten arkeen

Jaa

Espoon Senioripaku kutsuu ikäihmisiä nauttimaan liikkumisesta ja taide-elämyksistä eri puolilla Espoota. Samalla se tarjoaa tietoa ikäihmisten palveluista.

Espoon Senioripaku tuo palveluja sinne, missä ikäihmiset ovat. Senioripaku täydentää kaupungin olemassa olevia palveluita ja vie palveluja sinne, missä niille on eniten tarvetta.

Senioripaku pysähtyy ennalta sovituille pysäkeille, joilla voi nauttia esimerkiksi rennosta liikunnanohjauksesta, jumppa- tai tanssihetkistä, taide- ja kulttuurisisällöistä ja saada neuvontaa ja ohjausta vanhusten palveluista.

Osallistua voi yksin tai yhdessä läheisen tai ystävän kanssa. Erityisesti palvelu on suunnattu niille, jotka eivät vielä ole löytäneet mielekästä tekemistä tai tapaa saada ohjausta.

Palvelumallin tarkoituksena on lisätä ikäihmisten hyvinvointia, arjen mielekkyyttä ja osallisuutta. Senioripakun toiminta muotoutuu tekijöidensä näköiseksi, ja onkin tärkeää, että seniorit ovat alusta asti mukana aktiivisina toimijoina ja heidän tarpeensa tulevat kuulluksi.

Senioripaku aloittaa toimintansa toukokuussa ja kiertää kesäaikaan tiistaisin ja torstaisin pysäkkiaikataulun mukaisesti. Pysäkkiaikataulun löytää esimerkiksi Espoon kaupungin verkkosivuilta. Senioripaku pysähtyy ensimmäisenä Suvelan asukaspuistossa 5.5.

Toimintaa koordinoivat yhdessä Espoon kaupungin vanhuspalvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä vapaaehtoistoimijat ja järjestöt. Palvelu on maksuton.

Alun perin idea kehitettiin pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluissa, osana Seniorit Tikissä -hanketta. Senioripaku on osa Hyvinvoiva Espoo -ohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mariina Kortesmäki
Senioripakun koordinaattori
Puh: 040 6365903
mariina.kortesmaki@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme