Suomen riistakeskus

Seuraa suoraa lähetystä kosteikoilta

Jaa
Pohjois-Savoon ja Pohjanmaalle viritetyt kolme kameraa seuraavat suorana lähetyksenä elämää SOTKA-hankkeessa kunnostetuilla kosteikoilla. Lähetyksiä voi seurata uudistetulta kosteikko.fi-sivustolta.

Elinympäristötyön tulokset näkyvät usein vasta vuosien päästä, mutta perustetut ja kunnostetut kosteikot houkuttelevat vesilintuja nopeasti. Suomen riistakeskuksen SOTKA-kosteikot-hankkeessa toteutettujen kosteikkojen elämää seurataan Kosteikkoliven kautta jo kolmatta vuotta. Tänä vuonna mukaan on otettu uudet kohteet, Vöyriltä, Kuopiosta ja Pielavedeltä. Kosteikkolive on nyt auki ja lähetys jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

- Kosteikot ovat vuosikymmenien aikana vähentyneet ja vesilinnut taantuneet. Haluamme, että jokainen voi nähdä kunnostusten voiman ja nauttia sen tuomasta monimuotoisesta luonnosta, kertoo projektipäällikkö Mikko Alhainen Suomen riistakeskuksesta.

Kosteikkoliven maisemat muuttuvat kevään edetessä, ja voit seurata mahdollisten sorsapoikueiden kasvua. Liveä voi kelata taaksepäin 12 tunnin ajalta, ja palata vaikkapa auringonnousun lintukonserttiin tai seurata iltahämärissä liikkuvia eläimiä.

Seuraa Kosteikkoliveä kosteikko.fi https://kosteikko.fi/sotka-kosteikot/kosteikkolive/ tai hankkeen YouTube-tililtä https://www.youtube.com/@sotka-kosteikot6335/streams

Parhaimpia paloja jaetaan SOTKA-kosteikot-hankkeen Facebook-kanavalla: https://www.facebook.com/SOTKAkosteikot/

Uudistuneet kosteikko.fi-sivut tarjoavat yksityiskohtaista tietoa kosteikoiden suunnitteluun, toteutukseen ja hoitoon.

Kosteikot tarjoavat vesilintujen poikueille elinympäristön

SOTKA-kosteikot-hankkeessa turvataan taantuvien vesilintujen elinvoimaisuutta auttamalla kiinnostuneita tahoja perustamaan ja kunnostamaan kosteikkoja vesilintujen poikue-elinympäristöiksi. Hankkeessa toteutettiin vuosien 2020–2022 aikana yli 630 hehtaaria elinympäristöä vesilintujen poikasille. Valmistuneiden kohteiden esittelyihin voi tutustua täältä: https://kosteikko.fi/sotka-kosteikot/valmiit-kosteikot/

Vuosina 2023–2024 tavoitteena on suunnitella vähintään 40 laajaa poikue-elinympäristöä sekä edistää helppojen ja edullisten elinympäristökunnostuksien toteuttamista. Hankkeeseen on edelleen mahdollista esittää uusia kohteita. SOTKA-kosteikot-hanke kuuluu Suomen luonnon monimuotoisuutta edistävään maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön yhteiseen Helmi-ohjelmaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus
Suomen riistakeskus
Sompiontie 1
00730 Helsinki

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme