Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Seuraa vanhusneuvoston kokousta 18.4. suorana Helsinki-kanavalta

Jaa

Helsingin vanhusneuvoston kokous lähetetään keskiviikkona 18.4. klo 13.00-15.30 suorana Helsinki-kanavalla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kokous järjestetään avoimena ja lähetetään suorana. Kaupungin päätöksenteon avoimuuden lisääminen sisältyy kaupunkistrategiaan.

Vanhusneuvosto käsittelee kokouksessaan muun muassa kannanottoa helsinkiläisten eläkeläisten liikunta- ja kokoontumismahdollisuuksien parantamiseksi. Kokouksessa esitellään myös Helsingin esteettömyystyötä ja sitä, miten laajennetun Seniori-infon toiminta on käynnistynyt.

Kokouksen alkuvaiheessa siihen osallistuu myös pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin vanhusneuvosto on Helsingin kaupungin ja sen alueella toimivien vanhusjärjestöjen pysyvä yhteistyöelin, jossa on jäseniä vanhusjärjestöistä sekä kaupungin virastoista ja päätöksentekoelimistä.

Kaupunginhallituksen nimeämään vanhusneuvostoon kuuluu viisi kaupungin luottamushenkilöä ja edustajat kahdeksasta helsinkiläisestä vanhusjärjestöstä. Kaupungin toimialoilta on nimetty edustajat neuvostoon. Vanhusneuvoston työtä valmistelee ja toimeenpanee asiantuntijasihteeri.

Vanhusneuvosto pyrkii varmistamaan ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet Helsingissä. Neuvosto vaikuttaa eri toimialojen palveluiden suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista selviytymisen kannalta.


Tiina Nuto
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia, viestintä
Puh. 09-310 23624, 040 334 9093
etunimi.sukunimi@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vanhusneuvoston sihteeri
Suunnittelija Outi Paulig
outi.paulig@hel.fi
vanhusneuvosto@hel.fi
puh. 310 43580 ja 050 348 1315

Puheenjohtaja
Laura Varjokari
laura.varjokari@gmail.com
puh. 044 777 7332

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme