Savonlinnan Oopperajuhlat

Seuraavaksi Oopperajuhlilla huippuvierailu Madridista

28.7.2017 16:22 | Savonlinnan Oopperajuhlat

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlien viimeinen festivaaliviikko tarjoaa huippuoopperaa Madridista. Teatro Real tuo ensi-iltaan maanantaina musiikillisesti häikäisevän oopperan Puritaanit. Keskiviikkona Teatro Real ja Oopperajuhlat yhdistävät voimansa Sibeliuksen Kullervossa.

Puritaanit, kuva Javier del Real / Teatro Real
Puritaanit, kuva Javier del Real / Teatro Real

Bellinin Puritaaneissa yhdistyvät romanttisen melodraaman parhaat ainekset: mukana on nuoria rakastavaisia, poliittista juonittelua ja kiihkeää draamaa. Vincenzo Bellinin Puritaanit tunnetaan erityisesti musiikin kauneudesta.

Teatro Real esittää Puritaanit Olavinlinnassa neljänä iltana ma 31.7., ti 1.8., to 3.8. ja pe 4.8. Esitykset johtaa Evelino Pidò, jota pidetään todellisena Bellini-asiantuntijana. Elviran roolissa laulavat bel canto -kuningattareksi tituleerattu, australialaislähtöinen sopraano Jessica Pratt sekä Maria José Moreno. Arturon roolissa esiintyvät tenorit Celso Albelo ja Francesco Demuro. Muut tekijät ja esiintyjät löydät tästä.

Savonlinnan Oopperajuhlat on toteuttanut merkittävää kulttuurituontia ja kutsunut vierailevia oopperataloja Savonlinnaan jo 30 vuoden ajan. Tällä viikolla Olavinlinnassa on esiintynyt Moskovan Bolshoi-teatteri.
 

Sibeliuksen Kullervo toteuttaa Suomi 100 -teemaa: Tehdään yhdessä

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, Teatro Realin kuoro ja orkesteri, laulajasisarukset Johanna Rusanen-Kartano ja Ville Rusanen sekä kapellimestari Leif Segerstam yhdistävät voimansa ja taituruutensa keskiviikkona 2.8. Päättäjäisviikon konsertissa soi Sibeliuksen komea Kullervo-sinfonia.  

”On suuri kunnia, että juuri meitä pyydettiin esittämään tämä teos vierailumme aikana”, sanoo Teatro Realin taiteellinen johtaja Joan Matabosch. ”Se osoittaa, kuinka universaalia Sibeliuksen taide on.”

Mahtavan 80-henkisen ammattilaismieskuoron harjoittamisesta vastaa Oopperajuhlakuoron johtaja Matti Hyökki. ”Minulla on ollut oikein hyviä kokemuksia suomalaisten ja vieraskielisten kuorojen yhteisesiintymisistä. Yhteisesiintymiset ovat hirveän hauskoja ja innostavia tilanteita, joissa suomalainen musiikki on se voittava osapuoli”, Hyökki sanoo.


Bellini: Puritaanit
ma 31.7., ti 1.8., to 3.8. ja pe 4.8. klo 19
teosesittelyt Riihisaaren maakuntamuseolla esityspäivinä klo 17

Sibelius: Kullervo
ke 2.8. klo 19

Lue myös:
Savonlinnan Oopperajuhlien vierailu Bolshoi-teatteriin toteutumassa syksyllä 2018 (lehdistötiedote 27.7.2017)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, 044 743 3631, jorma.silvasti@operafestival.fi

Kuvat

Puritaanit, kuva Javier del Real / Teatro Real
Puritaanit, kuva Javier del Real / Teatro Real
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 SAVONLINNA

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat 6.7.–6.8.2017
www.operafestival.fi 

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi
Instagram: @operafestivalfi
Youtube: Savonlinna Opera Festival 

Kuvapankki:
www.operafestival.fi/fi/footer/Medialle/Media/Kuvapankki
Käyttäjätunnus: press
Salasana: press2017

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Vuonna 2017 budjetti on n. 8 M€, noin 84 % on omarahoitusta ja 16 % avustuksia (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Savonlinnan kaupunki).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme