Kirkko Helsingissä

Seurakuntien tiloja koulujen käyttöön

Jaa

Helsingissä koulutiloiksi otetaan käyttöön myös seurakuntien tiloja torstaina, kun koululaiset palaavat hallituksen päätöksellä kouluihin. Väljemmille tiloille on suuri tarve, jotta voidaan taata oppilaiden ja opettajien turvallisuus poikkeusoloissa.

Vartiokylän kirkko on yksi niistä seurakuntien tiloista, joissa toimii koulujen väistötiloja. Kuva: Helsingin seurakunnat
Vartiokylän kirkko on yksi niistä seurakuntien tiloista, joissa toimii koulujen väistötiloja. Kuva: Helsingin seurakunnat

Helsingissä koulujen väistötiloina toimii ainakin Malmin, Oulunkylän, Roihuvuoren, Töölön, Vartiokylän ja Lauttasaaren seurakuntien tiloja. Esimerkiksi kymmenkunta koululuokkaa aloittaa Malmin seurakunnan tiloissa torstaina lähiopetuksen.

Nämä noin kymmenen koululuokkaa tulevat opiskelemaan kahdeksi viimeiseksi kevätlukukauden viikoksi Viikin, Puistolan ja Tapanilan kirkkoihin sekä Siltamäen ja Tapulin seurakuntakoteihin. Kirkon tiloja käyttää väliaikaisesti osa Siltamäen ala-asteen, Latokartanon peruskoulun, Puistolanraitin ala-asteen ja Maatullin ala-asteen luokista. Ruokailut järjestetään kuitenkin kouluilla. 

"On ilo auttaa kouluja. Kysyntää tiloille olisi ollut enemmänkin kuin pystyimme tarjoamaan, mutta onneksi tilat on saatu järjestymään toisin", johtava aluepastori Anni Punkka Malmin seurakunnasta sanoo.

Oulunkylän seurakunnan toimitiloja on käytössä yhteensä reilulle sadalle koululaiselle opettajineen. Koulun opetuskäytössä on Oulunkylän seurakunnan kerho- ja ryhmätiloja ja juhlasaleja, ei sakraalitiloja.

”Oulunkylän seurakunta on tehnyt pitkään yhteistyötä alueen koulujen kanssa. Iltapäiväkerhoissamme on tänä vuonna mukana toista sataa oppilasta 1-2-luokilta. Nyt toukokuun lopulla teemme tilayhteistyötä Oulunkylän alakoulun ja Käpylän yhtenäiskoulun kanssa, johtuen koronakriisin aiheuttamista tila- ja turvallisuusohjeistuksista”, kertoo kirkkoherra Ulla Kosonen.

Laajasalossa kirkon kerhotiloihin sijoittuvat Laajasalon peruskoulun kaksi pientä 1.-luokkaa ja aulaan yksi 8.-luokka.

”Kävimme eilen aamulla vierailulla tiloissa ja näytti todella kivalta – uskon, että tilajärjestelyt tulevat olemaan kaikin puolin hieno juttu ja toimimaan hyvin oppilaille ja henkilöstölle. Kiitos seurakunnalle yhteistyöstä!”, sanoo Laajasalon peruskoulun rehtori Marja Rautaparta.

Töölön ala-asteen oppilaita käy kouluaan Töölön seurakunnan nuorisotiloissa Kerhiksellä entisen kasarmin tiloissa. Vartiokylän ala-asteen kaksi luokkaa käyttää Vartiokylän kirkon tiloja. Lauttasaaren koulu puolestaan käyttää Lauttasaaressa sijaitsevan ruotsinkielisen seurakunnan Johannes församlingenin tiloja.

Lisätietoja: Helsingin seurakuntien kiinteistöjohtaja Kai Heinonen, p. 09 2340 2700, kai.heinonen@evl.fi

Seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki, p. 09 2340 4310, juha.rintamaki@evl.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vartiokylän kirkko on yksi niistä seurakuntien tiloista, joissa toimii koulujen väistötiloja. Kuva: Helsingin seurakunnat
Vartiokylän kirkko on yksi niistä seurakuntien tiloista, joissa toimii koulujen väistötiloja. Kuva: Helsingin seurakunnat
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme