Varsinais-Suomen ELY-keskus

Seutu+-kausilipun hinta on yhtenäistetty Turun seudulla

Jaa

Föli-alueen ulkopuolisissa kunnissa käytössä olevan Seutu+-kausilipun hintaa on yhtenäistetty Turun seudulla. Aiemmin hinta oli kuntakohtainen. Jatkossa lipun hinta on asuinkunnasta riippumatta kaikille sama.

Seutu+-kausilippu käy linjoilla Aura-Turku (413), Paimio-Turku (703-709), Parainen-Turku (801-802, 901-904) ja Mynämäki-Nousiainen-Masku-Turku (117-119). Mynämäen ja Maskun matkustajat pääsevät lipulla myös Uusikaupunki-Vehmaa-Turku- ja Kustavi-Turku-liikenteen kyytiin Kustavintieltä. Sauvon matkustajat pääsevät lipulla myös Kemiönsaari-Sauvo-Turku-liikenteen kyytiin. Seutu+-kausilipulla voi tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Föli-alueella.

Kausilipun hinta Turun seudulla on jatkossa 65 e. Laki arvonlisäverolain väliaikaisesta muuttamisesta on hyväksytty eduskunnassa. Lain mukaan kotimaan henkilökuljetukset vapautetaan määräaikaisesti verosta. Tarkoituksena on henkilökuljetusten kuluttajahintojen alentaminen ja kotitalouksien ostovoiman parantaminen. Ajanjaksolla 1.1.-30.4.2023 kausilipun hinta on siten 59 e.

Kausilippu kannattaa hankkia Seutu+-mobiilisovelluksen kautta. Lipun saa tarvittaessa myös matkakortille. Kortin voi hankkia palvelupisteestä. Palvelupisteet löytyvät seutuplus.fi-sivustolta.

Lisätietoa liikenteestä ja reiteistä seutuplus.fi-sivustolta.

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, Joukkoliikenteen projektipäälliköt Markus Kivelä markus.kivela@ely-keskus.fi p. 0295 022 007 tai Soile Koskela soile.koskela@ely-keskus.fi p. 0295 022 798

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Vesikosken ja Vanhan kirkon siltoja korjataan Loimaalla seututeiden 213 ja 210 varrella3.2.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Loimaalla seututiellä 213 (Lännentie) sijaitsevan Vesikosken sillan ja seututiellä 210 (Hirvikoskentie) sijaitsevan Vanhan Kirkon sillan korjaustyöt helmikuun alussa. Korjaustyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana. Pahoittelemme töiden aiheuttamaa haittaa tienkäyttäjille.

I december ökade antalet arbetslösa med 1 900 i Egentliga Finland - långtidsarbetslösheten fortsatte ändå att minska27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av december 21 500 arbetslösa arbetssökande. I december brukar antalet arbetslösa vanligen öka klart jämfört med november och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa ökade med 1900 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 900 personer (4 %), dvs. långsammare än i hela landet generellt (5%). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med färre än 100 (2 %) personer jämfört med året innan. I slutet av december var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,4 %, vilket är 0,4 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än i hela landet (9,9%). I december var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Åbo ekonomiska region (-5 %). I Nystadsregionen ökade arbets

Varsinais-Suomen työttömien määrä nousi 1900 hengellä joulukuussa - pitkäaikaistyöttömyys silti laskussa27.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 21 500 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvaa normaalisti selvästi marraskuuhun verrattuna, kuten tälläkin kertaa. Työttömien määrä nousi 1 900 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 900 henkilöllä (4 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (5%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä laski alle 100 henkilöllä (2%) verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,4% eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,9 %). Joulukuussa työttömiä oli Vakka-Suomea lukuun ottamatta vähemmän kaikissa neljässä Varsinais-Suomen seutukunnassa kuin vuotta aiemmin. Suurin ero vuotta aiempaan oli Turun seutukunnassa (-5%). Vakka-Suomessa määrä oli selkeästi koholla (+13%). Työttömyysaste oli korkein Salon seutukunnas

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme