Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Seutuliikenteen Waltti-matkakorttien myynti ja lataaminen päättyy

Jaa

Sinisen seutuliikenteen Waltti-matkakortin myynti päättyy 9.5.2021. Samalla päättyy myös mahdollisuus ladata matkakortille tiettyjä lipputuotteita. Matkakortista luovutaan kokonaan 7.6.2021 alkaen, ja tilalle tulevat Matkahuollon lipputuotteet. Sen sijaan keltaisen kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu kuten tähänkin asti.

Alkaen 10.5.2021 seutuliikenteen matkakortille ei voi enää ladata kausilippuja eikä Kela-lippuja. Matkakortti on viimeistä päivää käytössä 6.6.2021, ja matkakortilla olevia lipputuotteita voi käyttää ja arvoa ladata matkakortille tähän asti. Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa 31.8.2021 saakka. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä. Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €.

Alkaen 7.6.2021 ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä pääsuunnilla Kuhmo-Sotkamo-Kajaani, Puolanka-Paltamo-Kajaani sekä Suomussalmi-Kajaani käytetään Matkahuollon lipputuotteita. Matkalippujen hinnat laskevat nykyiseen verrattuna. Kertalippujen alennusryhmiä lisätään, ja jatkossa alennus myönnetään myös opiskelijoille, eläkeläisille sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöille. Nykyistä vastaavat kuukausi- ja Kela-liput säilyvät käytössä, mutta 44 matkan sarjalippu korvaa arvolipun. Uuden matkakortin sekä sille ladattavia lipputuotteita voi hankkia kesäkuun 2021 alusta lähtien Kajaanin Matkahuollosta sekä osittain myös Matkahuollon verkkokaupasta.

Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjoilla 1–15 ja Pikku-Petessä Waltti-lipputuotteiden käyttö jatkuu entisellään. Matkahuollon lipputuotteita ei hyväksytä Kajaanin sisäisessä liikenteessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

joukkoliikenneasiantuntija
Johannes Miesmaa
puh. 0295 038 265
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme