Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Siilikujalla alkaa katutyö helmikuussa

Jaa

Siilikujalla uusitaan kunnallistekniikkaa tulevaa asuntorakentamista varten. Työt alkavat paalulaattojen teolla ja kunnallistekniikan siirroilla kadun Siilitien päässä olevalla tontilla, jolla talonrakennustyöt alkavat ensimmäisenä. Katutyö alkaa helmikuussa 2020.

Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.

Työt pyritään tekemään arkisin klo 7-18 välisenä aikana. Työt voivat aiheuttaa meluhaittaa kadun varren asukkaille ja vaikuttavat liikkumiseen alueella. Väliaikaiset kulkureitit merkitään opastein ja niistä tiedotetaan kadun varren kiinteistöihin.

Nyt alkavissa katutöissä Siilikujalle toteutetaan väliaikainen pinta noin kymmeneksi vuodeksi, kunnes sairaalarakennukset on purettu ja tilalle rakennettu uusia asuinrakennuksia. Tämän jälkeen rakennetaan lopullinen, katusuunnitelman mukainen katu.

Töiden arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2020. Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin Stara.

Asuntoja sairaala- ja terveyskeskusrakennusten tilalle

Herttoniemeen rakennetaan uusia asuntoja yhteensä noin 600 asukkaalle. Siilikujan varren ja vanhan sairaala-alueen rakentaminen alkaa Siilitien ja Siilikujan kulmatontilta todennäköisesti loppuvuonna 2020 ja jatkuu tulevina vuosina kohti purettavaa sairaalarakennusta.

Katso Siilikujan katusuunnitelmaa (lopullisessa muodossa)
Katusuunnitelman selostus 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen
Harri Kankkunen, vastaava työnjohtaja
Stara
puh. 09 310 32860

Rakennuttaminen
Lasse Mustonen, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39839
lasse.mustonen@hel.fi

Kuvat

Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Helsinki selvittää Eteläsataman lahden alueen maankäytön kehittämisen edellytyksiä1.7.2020 12:18:56 EESTTiedote

Eteläsataman lahti on yksi Helsingin keskeisimmistä historiallisista ranta-alueista ja on osa merellisen Helsingin kansallismaisemaa. Alueen jatkosuunnittelun tueksi on valmistunut kaksi Helsingin kaupungin tilaamaa konsulttiselvitystä. Ne ovat LOCI maisema-arkkitehdit Oy:n ja JKMM arkkitehdit Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden maisemallinen tilavaraus- ja periaatesuunnitelma” sekä Ramboll Finland Oy:n laatima ”Eteläsataman lahden alustava teknisten tilavarausten ja toteuttamistavan periaatesuunnitelma”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme