Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Siilikujalla alkaa katutyö helmikuussa

Jaa

Siilikujalla uusitaan kunnallistekniikkaa tulevaa asuntorakentamista varten. Työt alkavat paalulaattojen teolla ja kunnallistekniikan siirroilla kadun Siilitien päässä olevalla tontilla, jolla talonrakennustyöt alkavat ensimmäisenä. Katutyö alkaa helmikuussa 2020.

Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.

Työt pyritään tekemään arkisin klo 7-18 välisenä aikana. Työt voivat aiheuttaa meluhaittaa kadun varren asukkaille ja vaikuttavat liikkumiseen alueella. Väliaikaiset kulkureitit merkitään opastein ja niistä tiedotetaan kadun varren kiinteistöihin.

Nyt alkavissa katutöissä Siilikujalle toteutetaan väliaikainen pinta noin kymmeneksi vuodeksi, kunnes sairaalarakennukset on purettu ja tilalle rakennettu uusia asuinrakennuksia. Tämän jälkeen rakennetaan lopullinen, katusuunnitelman mukainen katu.

Töiden arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2020. Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin Stara.

Asuntoja sairaala- ja terveyskeskusrakennusten tilalle

Herttoniemeen rakennetaan uusia asuntoja yhteensä noin 600 asukkaalle. Siilikujan varren ja vanhan sairaala-alueen rakentaminen alkaa Siilitien ja Siilikujan kulmatontilta todennäköisesti loppuvuonna 2020 ja jatkuu tulevina vuosina kohti purettavaa sairaalarakennusta.

Katso Siilikujan katusuunnitelmaa (lopullisessa muodossa)
Katusuunnitelman selostus 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentaminen
Harri Kankkunen, vastaava työnjohtaja
Stara
puh. 09 310 32860

Rakennuttaminen
Lasse Mustonen, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39839
lasse.mustonen@hel.fi

Kuvat

Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Alkava katutyö koskee koko Siilikujaa. Työt alkavat Siilitien päädyn tontista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 31.3.202031.3.2020 19:06:15 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 30.3. Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Hietalahdenrantaan esitetään uutta työpaikka-aluetta ja maanalaista pysäköintilaitosta27.3.2020 08:39:06 EETTiedote

Kotimainen kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö HGR Property Partners Oy on hakenut Helsingin kaupungilta kehittämisvarausta Hietalahdenrannan alueelle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 31.3.2020. Kehittämisvarauksessa Helsinki antaa kumppanille luvan suunnitella kaupungin maalle. Varauksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kaupunkiympäristölautakunnan esityksestä keväällä 2020. Varaus ei vielä mahdollista tontin luovuttamista, vaan kaupunki päättää toteutukseen tähtäävästä tontinvarauksesta erikseen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 26.3.202026.3.2020 18:55:11 EETTiedote

Ympäristö- ja lupajaoston kokous järjestettiin ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 26.3.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 23.4.2020 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.3.202019.3.2020 17:00:36 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.3.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 2.4.2020.

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittaja valittu18.3.2020 11:00:00 EETTiedote

Lapinlahden sairaalarakennusten ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus Lapinlahden kevät, ja kilpailutyö on julkistettu. Päärakennukseen on ehdolla Tove Janssonin kotimuseo, hostelli, työtiloja sekä erilaisia palveluja. Puisto säilyy kaikille avoimena ja lähes ennallaan. Uudisrakennukset nousevat alueen eteläreunalle, minne tulisi hotelli Länsiväylän melumuuriksi sekä kaksi palveluasuntorakennusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme