Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi Kruunuvuorenrannassa – Öljysäiliö 468:n avoimet ovet korvataan tänä vuonna uudella ääni- ja valoteoksella

Jaa

Kruunuvuorenrannan palkitulla valoteoksella Öljysäiliö 468:lla on perinteisesti syksyisin pidetty noin kolmena viikonloppuna avoimet ovet, jolloin yleisöllä on ollut mahdollisuus päästä säiliön sisälle katsomaan valoteosta. Tänä vuonna avoimet ovet haluttiin kuitenkin koronatilanteen vuoksi korvata teoksella, josta voi nauttia säiliön ulkopuolella.

Kruununvuorenrannan Öljysäiliöön 468 rakentuu 2.10.–11.10.2020 kymmenen päivän ajaksi valo- ja ääniteos Krono – valon kaiku. Teoksen äänet soivat päivittäin aamukymmenestä iltakymmeneen. Iltaisin, auringon laskun aikaan, siiloon syttyvät myös teoksen valot kaupungin hämärtyessä iltaan.

Teosta inspiroi Kruunuvuoren sekä Helsingin historia, nykyisyys ja tulevaisuus.

Teoksen nimi viittaa aikaan ja sen merkityksen moninaisuuteen. Aikaa voidaan kokea henkilökohtaisella tasolla, aikaa voidaan mitata ja äänet ohjaavat ajan kokemusta.

Teoksen äänimaailmassa soi Cupola-niminen metallinen soitin, jonka kupera muoto muistuttaa öljysäiliön kattoa. Valaistuksessa teoksessa yhdistyy säiliön nykyinen valo ja tilapäinen valo. Sisätilassa valo on epäsuoraa valoa, valon kaikua.

Teoksen äänen on suunnitellut Aki Päivärinne, ja äänimaailmassa Cupolaa soittaa Lauri Wuolio. Valot ovat Jari Vuorisen käsialaa ja teoksen on kuratoinut Ilkka Paloniemi.

Öljysäiliö 468 ja muu Kruunuvuorenrannan valotaide

Vuonna 2012 Helsingin ollessa maailman designpääkaupunki, tehtiin Laajasalon öljysataman yhteen viimeisistä öljysäiliöistä pysyvä valoteos, Öljysäiliö 468. Teos on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja.

Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakentuu uusi asuinalue, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa on merkittävässä roolissa julkinen taide, erityisesti valotaide. Öljysäiliöllä vieraillessaan yleisöllä on mahdollisuus tutustua samalla kertaa myös Kruunuvuorenrannan muihin valotaideteoksiin.

Lisätietoa Krono-teoksesta, kulkuohjeet sekä kartta Kruunuvuorenrannan valotaidekohteista löytyvät osoitteesta: uuttahelsinkia.fi/siilosoi

Krono - valon kaiku
Öljysäiliö 468, 2.10.–11.10., klo 10–22

Aki Päivärinne – ääni
Jari Vuorinen – valo
Lauri Wuolio – cupola
Ilkka Paloniemi – kuratointi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ääni- ja valotaideteos Krono, kuratointi
johtava asiantuntija Ilkka Paloniemi
Granlund Oy
050 5004141
ilkka.paloniemi@granlund.fi

Kruunuvuorenrannan asuinalue
projektinjohtaja Ulla Loukkaanhuhta
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, aluerakentaminen
09 310 36038
ulla.loukkaanhuhta@hel.fi

Viestintä
viestintäasiantuntija Liisa Leeve
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia, ulkoinen viestintä
09 310 20433
liisa.leeve@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseutu linjasi uusista keinoista koronaepidemian hillitsemiseksi harrastetoiminnassa27.10.2020 13:59:56 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti tänään uusista harraste- ja vapaa-ajantoimintaan liittyvistä suosituksista ja toimenpiteistä. Kaikessa harrastustoiminnassa on jo tehty ja on tehtävissä lisää muutoksia, jotka vähentävät viruksen leviämisen riskiä. Tavoitteena on, että lasten ja aikuisten harrastetoiminta voi jatkua mahdollisimman turvallisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme