Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Siirrettävä esitystila tuo nykysirkusta Itä-Helsinkiin kesäkuussa

Jaa

Siirrettävässä kupoliteltassa esitettävä Väkevä & Lyydia ja Kulttuurikupoli -kiertue tuo kulttuuria pihoille, puistoihin ja aukioille Itä-Helsingissä 3.-14.6. Esityspaikoista otetaan vastaan asukkaiden ja yhteisöjen ehdotuksia.

Komsio Dome
Komsio Dome

Stoa ja nykysirkusyhdistys Agit-Cirk tuovat siirrettävän esitystilan, KomsioDomen sekä kaksi esityskokonaisuutta itähelsinkiläisille pihoille, puistoihin ja aukioille kesäkuussa. Kuka tahansa voi ehdottaa maksuttomalle esitykselle paikkaa, vaikka omalta takapihaltaan ja kutsua mukaan elämykseen kolmekymmentä naapuria ja ystävää.

Väkevä on yhden miehen, Sasu Peistolan nykysirkusesitys, jossa yleisö pääsee näkemään läheltä mitä on voima, mitä on taito ja miltä tuntuu, kun painavan metallikuulan heiluriliike pysäytetään vatsalihaksilla! Lyydia on yhden naisen, Jenni Lehtisen lyyrinen ja esteettisesti kaunis nykysirkuskokonaisuus, jossa pehmeää liikkumista tasapainottavat omituiset ja hivenen maskuliiniset sirkusvälineet.

Kulttuurikupoli on esityskokonaisuus, joka koostuu sirkustaiteilijoiden Sasu Peistolan ja Jenni Lehtisen, syyrialaisen klovnin Mohammad Manlan, iranilaisen kuvataiteilijan Elham Rahmatin, muusikkojen Maria Baricin ja Teho Majamäen sekä madagaskarilaisen tanssijan Njara Rasolon pienoisnumeroista. Kulttuurikupoli on Agit-Cirkin ja Maria Baric Companyn yhteistuotanto. Väkevä ja Lyydia esitykset tuottaa Agit-Cirk.

Valittavana ovat seuraavat esityspäivät:

su 3.6. klo 15 Väkevä & Lyydia ja klo 18 Kulttuurikupoli
ti 12.6. (Helsinki-päivä) klo 15 Kulttuurikupoli ja klo 18 Väkevä & Lyydia
ma 4.6. Väkevä & Lyydia (ehdota aikaa klo 12-20 välillä)
ti 5.6. Kulttuurikupoli (ehdota aikaa klo 12-20 välillä)
ke 13.6. Väkevä & Lyydia (ehdota aikaa klo 12-20 välillä)
to 14.6. Kulttuurikupoli (ehdota aikaa klo 12-20 välillä)

Esitykset ovat maksuttomia. KomsioDome -kupolitelttaan mahtuu maksimissaan 30 katsojaa ja se tarvitsee sähköä sekä tilaa tasaisella alueella vähintään 8 x 8 metriä ja korkeutta 5 metriä. Teltassa ei ole tuoleja, vaan katsojat istuvat tyynyillä. Esitykset on suunnattu aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Toiveet esityspaikoista ja lyhyet perustelut tulee lähettää viimeistään 11.5. mennessä osoitteeseen monika.silander@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Monika Silander-Stolt
kulttuurituottaja, Stoa
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja Vapaa-aika
050 382 8151
monika.silander@hel.fi

Kati Hurme
viestintäsunnittelija
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja Vapaa-aika
040 620 4092
kati.hurme@hel.fi

Kuvat

Komsio Dome
Komsio Dome
Lataa
Komsio Dome
Komsio Dome
Lataa
Komsio Dome
Komsio Dome
Lataa
Lyydia (Jenni Lehtinen)
Lyydia (Jenni Lehtinen)
Lataa
Väkevä (Sasu Peistola)
Väkevä (Sasu Peistola)
Lataa
Lyydia & Väkevä
Lyydia & Väkevä
Lataa
Lyydia (Jenni Lehtinen)
Lyydia (Jenni Lehtinen)
Lataa
Väkevä (Sasu Peistola)
Väkevä (Sasu Peistola)
Lataa
Komsio Dome
Komsio Dome
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki | www.stoa.fi

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Objection! exhibition opens at the Helsinki City Museum23.5.2019 13:33:30 EESTTiedote

Does disagreement have enough space to live in the middle of our consensus-seeking everyday life? Why is disagreement being pushed aside even though it is the basis of political activity in a democracy? And how can a city serve as a growth platform for public disagreement? How have different forms of opposition manifested in the history of Helsinki? Helsinki City Museum's new exhibition Objection! will open on the fourth floor of the museum on 24 May 2019.

Toista mieltä! -näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseossa23.5.2019 13:32:55 EESTTiedote

Onko eripuralla riittävästi elintilaa keskellä konsensushakuista arkeamme? Miksi erimielisyyttä sysätään syrjään, vaikka se on poliittisen toiminnan perusta demokratiassa? Entä kuinka kaupunki voi toimia kasvualustana julkiselle erimielisyydelle? Miten erilaiset vastarinnan muodot ovat näyttäytyneet Helsingin historiassa? Helsingin kaupunginmuseon uusi Toista mieltä! -näyttely avautuu 24.5.2019 museon neljännessä kerroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme