Helsingin tapahtumasäätiö

Silakkaraati palkitsi vuoden parhaat silakkatuotteet Stadin Silakkamarkkinoilla

Jaa
Perinteiseen tapaan Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä kokoontunut Silakkaraati on jälleen palkinnut vuoden parhaat tuotteet. Voittajat löytyivät Tirmosta ja Taivassalosta.
Silakkaraadin voittajat Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen, kuva: KIm Öhman
Silakkaraadin voittajat Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen, kuva: KIm Öhman

1970-luvulta saakka vaihtuvin jäsenin toiminut Silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta tuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kategorioissa Vuoden maustekala sekä Silakkayllätys. Raati antaa tuotteille pisteitä perustuen makuun, ulkonäköön, tuoksuun ja koostumukseen.

Vuoden maustekala -sarjan pääpalkinnon voitti Magnus Nyholm Tirmosta. Toiseksi tulivat Leif ja Gerd Bergman Getasta Ahvenanmaalta ja kolmanneksi Jörgen ja Johanna Kellgren Pellingistä. Tuomaristo painotti valinnoissaan erityisesti maun vivahteita ja suutuntumaa.

Silakkayllätys-sarjassa voiton vei Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka Taivassalosta. Tuomariston vakuutti kaunis esillepano sekä pippurisen raikas ja tasapainoinen maku. Toiseksi tuli Krister Hellströmin chilisilakka Inkoon Degerbystä ja kolmanneksi Liisa Vainion suutarinlohi Taivassalosta. Kaikki palkitut tuotteet ovat myynnissä kalastajien myyntipisteillä.

Ruoka- ja kalastusalan ammattilaisista sekä silakkaruokien ystävistä koostuvassa Silakkaraadissa olivat mukana apulaispormestari Daniel Sazonov, kalastusbiologi Malin Lönnroth Kalatalouden keskusliitosta, Benjamin Skwarek Helsingin nuorisoneuvostosta, Svenska kulturfondenin toimitusjohtaja Sören Lillkung, Marjukka Mikkola Uudenmaan Martoista, eritysiasiantuntija Elina Ovaskainen Maa- ja metsätalousministeriöstä, Hufvudstadsbladetin toimittaja Jonas von Wendt, Finlandia-talon keittiöpäällikkö Mika Jokela sekä ruoan ja koulutuksen asiantuntija Viivi Maskulin.

“Kunnianhimo, osaaminen ja intohimon taso olivat korkealla. Joukosta jotkut halusivat jalostaa klassikoita ja jotkut taas luoda jotain aivan uutta – kuten kaikilla luovilla aloilla”, sanoo Silakkaraadin puheenjohtajana toiminut Sören Lillkung.

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla lauantaihin 8. lokakuuta saakka. Sunnuntaina 9. lokakuuta Silakkamarkkinoiden jälkeen Kauppatorin valtaa perinteinen Purjelaivapäivä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Silakkaraadin voittajat Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen, kuva: KIm Öhman
Silakkaraadin voittajat Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen, kuva: KIm Öhman
Lataa
Vuoden 2022 Silakkaraati, kuva: Kim Öhman
Vuoden 2022 Silakkaraati, kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme