Silo AI

Silo AI ostaa Jyväskyläläisen FINNOPTin vahvistaakseen asemaansa teollisessa tekoälyssä ja optimoinnissa

Jaa

Jyväskylän yliopistosta lähtöisin oleva yritys FINNOPT sekä yrityksen tutkijat siirtyvät osaksi Pohjoismaiden suurinta tekoälylaboratoriota

Jyväskylä. Kuva: Julia Kivelä.
Jyväskylä. Kuva: Julia Kivelä.

Pohjoismaiden suurin tekoälylaboratorio Silo AI julkistaa tänään perjantaina 9.4. ostaneensa Jyväskylässä sijaitsevan teollisuuden optimointiin erikoistuneen yrityksen FINNOPTin liiketoiminnan. Kauppa vahvistaa Silo AI:n kykyä luoda arvoa asiakkailleen mm. Teollisuus 4.0: n ja autonomisten ajoneuvojen kehittämisessä.

Reilussa kolmessa vuodessa yli 140 tekoälyosaajan huippuasiantuntijataloksi noussut Silo AI toimii luotettavana tekoälykumppanina asiakkailleen, tuoden kilpailuetua suoraan tuotekehitykseen. Silo AI:n perustajiin kuuluu Suomen merkittävimpiä tekoälykentän toimijoita, kuten entinen Nokia-johtaja Tero Ojanperä sekä professori Peter Sarlin. FINNOPT-kaupan myötä Silo AI laajentaa edelleen tarjontaansa optimoinnin alalla, yhdistäen FINNOPTista tulevan vahvan tieteellisen taustan sekä vuosikymmenien kokemuksen onnistuneista koneoppimisen ja optimoinnin projekteista teollisuudessa. Asiakkaisiin kuuluvat esimerkiksi ABB, Kone, Konecranes, Tana ja Tornator. 

Silo AI:n neljäs Suomen toimisto Jyväskylään

FINNOPTin johtavat asiantuntijat Markus Hartikainen (PhD), Karthik Sindhya (PhD, dosentti), Jussi Hakanen (PhD, dosentti) ja Vesa Ojalehto (PhD) siirtyvät kaupan myötä Silo AI:n työntekijöiksi, ja tämän johdosta Silo AI myös avaa uuden toimiston Jyväskylään. Yhdessä Silo AI ja FINNOPT muodostavat nyt yli 140 hengen tekoälyosaajatalon, joista 80 on tohtorintutkinto alalla. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin vastaava tekoälyosaajien keskittymä.

"Uskomme vahvasti paikallisen osaamisen hyödyntämiseen tekoälyn kehityksessä. Yksi Silo AI:n tavoitteista on alusta asti ollut kehittää tekoälyekosysteemiä ympäri Suomea sekä hankkimalla kumppaneita ja kasvattamalla verkostoa että avaamalla omia toimistoja palvelemaan paremmin asiakkaitamme eri toimialoilla", sanoo Silo AI:n puheenjohtaja Tero Ojanperä. "FINNOPTin kaltaisen toimijan tuominen osaksi Silo AI:ta on tärkeä askel kasvupolullamme. Etsimme aktiivisesti uusia kumppanimahdollisuuksia."

"Useat liiketoiminnan kannalta kriittiset toiminnot, kuten tuotanto, aikataulut ja toimitusketjut, voidaan optimoida kehittyneillä tekoälylähtöisillä menetelmillä, jotka ovat nyt osana tarjontaamme. Odotamme innolla vahvistavamme yhteistyötä näillä alueilla teollisuusasiakkaidemme kanssa”, sanoo Silo AI:n toimitusjohtaja Peter Sarlin.

”FINNOPT on tuottanut arvoa asiakkailleen innovatiivisten tekoälyyn ja optimointiin pohjautuvien ratkaisujen avulla. Olemme iloisia voidessamme yhdistää voimamme Silo AI:n kanssa, tavoitteenamme kasvaa eurooppalaiseksi tekoälyn lippulaivaksi”, FINNOPT-tiimin jäsenet sanovat.

LISÄTIETOA

Silo AI

Silo AI on Pohjoismaiden suurin yksityinen tekoälylaboratorio. Olemme luotettu kumppani, joka tuo tekoälyn avulla kilpailuetua tuotekehitykseen. Rakennamme tekoälyyn perustuvia ratkaisuja ja tuotteita, jotka mahdollistavat itseohjautuvat autot, teollisuus 4.0:n sekä älykkäät laitteet, verkot ja kaupungit. Silo AI tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuista maailmanluokan tekoälyosaamista sekä Silo OS -infrastruktuurin, joka nopeuttaa tekoälyn kehittämistä ja käyttöönottoa. Vuonna 2017 perustetun Silo AI:n tavoitteena on kasvaa Euroopan tekoälykentän lippulaivaksi. Tällä hetkellä yritys toimii seitsemässä toimistossa neljässä eri maassa, Helsingissä, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Tukholmassa, Lontoossa ja Palo Altossa.

Pauliina Alanen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Silo AI

050 462 2533

pauliina.alanen@silo.ai

Peter Sarlin, toimitusjohtaja, Silo AI

040 572 7670

peter.sarlin@silo.ai

FINNOPT

FINNOPT on vuonna 2015 perustettu teknologiakonsultointiyritys Jyväskylästä. Yritys on alkujaan lähtöisin Jyväskylän yliopistosta. FINNOPT pyrkii auttamaan yrityksiä tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä tekoälyn, koneoppimisen ja optimointipohjaisten ratkaisujen avulla. FINNOPTilla on monipuolinen asiakaskunta niin Suomessa kuin muualla, ja se on kehittänyt muutamia mainitaksemme big data-, optimointi- ja tekoälyratkaisuja metsätalouteen, terveydenhuoltoon, jäte- ja jätevesihuoltoon, hissien aikataulutukseen ja kirjanpitoon.

Karthik Sindhya, myynti- ja markkinointijohtaja, FINNOPT

040 502 0418

karthik.sindhya@finnopt.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

SILO AI
Pauliina Alanen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Silo AI
050 462 2533
pauliina.alanen@silo.ai

FINNOPT
Karthik Sindhya, myynti- ja markkinointijohtaja, FINNOPT
040 502 0418
karthik.sindhya@finnopt.com

Kuvat

Jyväskylä. Kuva: Julia Kivelä.
Jyväskylä. Kuva: Julia Kivelä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Silo AI
Fredrikinkatu 57 C 5th floor
00100 Helsinki

https://silo.ai

Silo AI 

Silo AI on Pohjoismaiden suurin yksityinen tekoälylaboratorio. Olemme luotettu kumppani, joka tuo tekoälyn avulla kilpailuetua tuotekehitykseen. Rakennamme tekoälyyn perustuvia ratkaisuja ja tuotteita, jotka mahdollistavat itseohjautuvat autot, teollisuus 4.0:n sekä älykkäät laitteet, verkot ja kaupungit. Silo AI tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuista maailmanluokan tekoälyosaamista sekä Silo OS -infrastruktuurin, joka nopeuttaa tekoälyn kehittämistä ja käyttöönottoa. Vuonna 2017 perustetun Silo AI:n tavoitteena on kasvaa Euroopan tekoälykentän lippulaivaksi. Tällä hetkellä yritys toimii kuudessa toimistossa neljässä eri maassa, Helsingissä, Turussa, Oulussa, Tukholmassa, Lontoossa ja Palo Altossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.