Kustannusosakeyhtiö Siltala

Siltalan kevät 2023: Tammikuussa tarjolla datakapitalismia, vaeltavia vainajia ja huipputekijän ensimmäinen romaani

Jaa
Siltalan kevätkausi on monipuolinen ja korkeatasoinen. Sen avaa Timo Harakan kirjoittama teos DATAKAPITALISMI KRIISIEN MAAILMASSA. Tammikuussa ilmestyvät myös muun muassa Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani VARJOTAJUNTA sekä suuren suosion saaneen uuden kotimaisen dekkarisarjan Mortui non silent toinen osa, VAELTAVAT VAINAJAT. ///Tiedotteessa linkki kevään katalogiin.///

TAMMIKUUN KIRJAT

Tietokirjallisuus

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan teos Datakapitalismi kriisien maailmassa käsittelee aikamme arvokkainta pääomaa, dataa.

Miksi Samsung ja LG myivät amerikkalaisille jääkaappeja polkuhintaan? Laitteiden tarkoitus ei ole vain pitää elintarvikkeita kylmässä, vaan kerätä dataa ostoksista, kulutustottumuksista ja perheen ruokarytmeistä. Tieto on kalliimpaa kuin tekniikka.

Data on aikamme arvokkain pääoma. Dataa haalimalla ja hallitsemalla saavutetaan suurin valta – yritysmaailmassa, valtioiden kilpailussa ja sotilaallisesti.

Ministerinä Timo Harakalla on ollut ainutlaatuinen aitiopaikka datakapitalismiin, ja ennennäkemätöntä on, että hän jakaa oppimaansa vielä tehtävässä ollessaan.

Ilmestyy 19.1.

***

Ruotsin arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Augustilla kahdesti palkittu tietokirjailija, slavisti Bengt Jangfeldt kertoo kirjassaan Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarien Venäjällä Nobelin perheen kiehtovan ja jännittävän menestystarinan Venäjällä 1800- ja 1900-luvulla.

Syksyllä ilmestyi suomeksi Jangfeldtin teos Venäjä – aatteet ja ideat.

Suomentajat Ulla Lempinen ja Pekka Tuomisto.

***

Ranskalaisen Éric Vuillardin suurten pienten historiateosten julkaiseminen saa jatkoa teoksella Kunniallinen vetäytyminen

Indokiinan sota 1946–1954 on yksi modernin ajan pisimmistä. Vuillardin kirja on kuvaus julman siirtomaavallan romahduksesta ja verisestä fiaskosta, joka myytiin ranskalaisille kunniallisena vetäytymisenä.

Suomennos Lotta Toivanen.

***

Kaunokirjat

Kevätkatalogin kansikuvassa esiintyvä Harry Salmenniemi on suuresti arvostettu novellisti ja runoilija. Nyt ilmestyy hänen ensimmäinen romaaninsa Varjotajunta

Autofiktiota ja sen parodiaa yhdistävä romaani kuvaa junamatkaa, hieman kuivaa croissantia, koti-ikävää, lapsen ihanuutta, jatkuvaa huolta ja saniteettitilojen etsimistä.

Se on myös kuvaus kulttuurialan onttoudesta. Älykkäiden ja sivistyneiden ihmisten kohtaamiset uhkaavat koko ajan muuttua järjettömäksi höpötykseksi, jonka keskeinen tuottaja on kirjailija itse.

Romaani kasvaa tutkielmaksi siitä, millaista on olla elossa juuri nyt. Kaikkea kannattelee kielellinen tarkkuus ja herkkyys, joka saa aistimaan ympäristöä pelottavan tarkasti.

***

Juha Seppälänkin uudessa romaanissa Merille päähenkilönä on itsensä kirjoittamishommin elättänyt mies. Tämä kokee eläkevuosiensa epäkiitolliseksi missioksi elämän varrella kertyneiden kirjamassojen hävittämisen ja itselleen tärkeimpien teosten turvaan saattamisen.

Tehtävään soveltuvaksi paikaksi tarjoutuu opiskeluaikaisen ystävän, taiteilija Bomanin merenrantamökki.

***

Sari Rainion ja Juha Rautaheimon toissa syksynä ilmestynyt esikoisdekkari Vainajat eivät vaikene sai valtaisan lukijasuosion.

Sarjan toisessa osassa Vaeltavat vainajat henkirikosten selvittelyä jatkavat rikosylikonstaapeli Ville Karila eläväisine murharyhmineen sekä persoonallinen oikeuslääkäri Viola Kaario.

Romaanin alussa poliisit ovat aamuyöllä tutkimassa asuntovaunua, jonka oviaukossa retkottaa verinen ruumis. Vainajaan liittyvä ensimmäinen mysteeri hämmentää poliiseja jo ennen kuin aamu ehtii valjeta: miten on mahdollista, että kymmenen vuotta aiemmin kuollut ihminen makaa nyt puukotettuna Tattarisuolla?

Suorasukaiselta ryöstömurhalta vaikuttavan rikoksen taustalta alkaa vähitellen paljastua vuosikymmenien takainen tragedia.

***

Cozy crime -dekkari on myös Heidi Airaksisen Maa jota ei ole. Siinä liikutaan 1920-luvun Berliinissä, jossa kansallisosialismi on alkanut nostaa päätään.

Freddy Henriksson matkustaa Berliiniin ystävänsä Harrietin kanssa. Tarkoituksena on saattaa Harriet tohtori Hirschfieldin instituuttiin, jossa moni omassa ruumiissaan vierautta tuntenut on saanut apua.

Maa jota ei ole on paitsi cozy crime -, myös tyylipuhdas queerdekkari ja itsenäinen jatko-osa vuonna 2021 ilmestyneelle Vierge Modernelle, jossa lukija jo tapasi Freddyn ja Harrietin. Uusi kirja sijoittuu aikaan ennen Vierge Moderne -romaania.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Ismo ja Angelika Leikolan kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 ilmestyy pian ///EMBARGO 24.3. klo 00.01///14.3.2023 12:30:37 EET | Tiedote

Ismo ja Angelika Leikola palaavat Yhdysvaltoihin Suomessa vietetyn koronavuoden jälkeen – tällä kertaa eronneena parina. Vaikka eropäätös on yhteinen ja tarpeellinen, tuo se mukanaan uudenlaisia haasteita ja pelkoja. Uusi kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 kutsuu lukijan kulisseihin kurkistamaan, mitä tapahtuikaan SUO, KUOKKA JA HOLLYWOOD -kirjaa kirjoitettaessa ja miksi pariskunta päätyi eroon.

Antti Hurskaisen romaani Suntio lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä16.2.2023 11:44:05 EET | Tiedote

Turtola työskentelee suntiona pienessä maalaisseurakunnassa. Hän sahaa, haravoi, rukoilee ja saattaa viisivuotiasta Monikaa päiväkotiin. Kirkkoherra Sirén alkoholisoituu, yrittää edistää väitöskirjaansa ja sietää Jumalan hiljaisuutta. – Antti Hurskaisen romaani SUNTIO lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä kuten syyllisyyttä, itsekkyyttä, armoa, pelkoa ja kuolemaa kristinuskon, taiteen sekä moraalifilosofian kautta.

Siltalan kevään dekkareissa liikutaan Helsingissä, Berliinissä ja englantilaisessa pikkukylässä1.2.2023 09:59:28 EET | Tiedote

Sari Rainion ja Juha Rautaheimon kovasti odotettu Mortui non silent -dekkarisarjan toinen osa VAELTAVAT VAINAJAT alkaa siitä kun Tattarisuolta löytyy ruumis. Eletään vuotta 2010. – Heidi Airaksisen dekkarissa MAA JOTA EI OLE puolestaan seikkaillaan 1920-luvun lopun Berliinissä. – Englantilaisen Robert Thorogoodin kirjat sijoittuvat nykyaikaan ja pikkukylään joen rannalla. KUOLEMA KYLÄSSÄ on Thamesjoen murhat -sarjan toinen osa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme