Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Siltamäen liikuntapuistossa kunnostetaan nurmikenttiä – frisbeegolf-väyliä poistuu käytöstä

Jaa
Siltamäen liikuntapuistossa on käynnissä nurmikenttien kunnostushanke. Työn yhteydessä havaitun stabiliteettiongelman eli maaperän huonon koossapysymisen vuoksi frisbeegolf-väylät 1–3 joudutaan poistamaan käytöstä toistaiseksi maanantaista 13. helmikuuta alkaen.

Jotta jalkapallokenttien ja frisbeegolf-väylien käyttö on jatkossa mahdollista, maaperää kunnostetaan niiden alueella. Nurmikentille rakennetaan kunnostuksessa lisäksi kuivatus- ja kastelujärjestelmät ja kenttäalueen aitauksiin tehdään muutoksia.

Frisbeegolf-väylät 1–3 pois käytöstä ainakin kaksi vuotta

Rakennustöiden turvallinen toteuttaminen edellyttää frisbeegolf-toiminnan poistamista nurmikenttien ympäriltä. Kunnostuksen jälkeen pintakasvillisuuden palauttaminen vaatii kärsivällisyyttä, sillä nurminiityn perustaminen vie vähintään kaksi kasvukautta, jotta se vahvistuu riittävästi käyttövaiheen kulutukselle. Tänä aikana väylien käyttäminen ei ole mahdollista.

Kaupunki tutkii mahdollisuutta korvaavien väylien käyttöönottoon kevään 2023 aikana.

Nurmikenttien kunnostus käynnistyi marraskuussa 2022, ja rakennustyöt päättyvät kesäkuussa 2023. Kentät otetaan käyttöön, kun nurmikot ovat juurtuneet ja vahvistuneet riittävästi kulutusta varten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rauna Sarrivaara
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
puh. 040 3583460
rauna.sarrivaara@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.3.202323.3.2023 18:15:34 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.3.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.4.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme