Siluetinleikkuuta, tanssia ja soittoa puutalopihoilla Taiteiden yönä

Jaa

Taiteiden yönä kaksi puutalopihaa kivikaupungin kätköissä herää eloon. Ruiskumestarin talolla legendaarinen Sirkka Lekman leikkaa viimeistä kertaa siluetteja, ja Työväenasuntomuseolla on lavatanssit. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ruiskumestarin talo herää eloon Taiteiden yönä. Kuva: Mari Valio
Ruiskumestarin talo herää eloon Taiteiden yönä. Kuva: Mari Valio

Siluetinleikkuuta ja pihasoittoa Ruiskumestarin talon pihapiirissä

Kruununhaan kivitalojen kätköissä sijaitseva kantakaupungin vanhin puutalo, Ruiskumestarin talo, kutsuu Taiteiden yönä torstaina 24.8.2017 nauttimaan elokuun iltatunnelmasta. Helsingin romanttisimpaan kotimuseoon on vapaa pääsy klo 21 asti. Legendaarinen siluettitaiteilija Sirkka Lekman leikkaa viimeistä kertaa muotokuvia museon tunnelmallisessa kamarissa klo 17–21. Siluetit maksavat 20 e/kpl. Viehättävällä pikkupihalla soi kansanmusiikki Suomesta ja Amerikasta: klo 19 Sibbo spelmanslag, klo 19.40 Uncle Ruby ja klo 20.20 Hallavalia.

Ruiskumestarin talo
Kristianinkatu 12 
www.ruiskumestarintalo.fi 

Elotanssit Työväenasuntomuseossa

Kantakaupungin viehättävin puutalopiha Alppilassa, Linnanmäen kainalossa, kutsuu Taiteiden yönä torstaina 24.8.2017 viettämään elokuun iltaa. Klo 18 kerrataan Kimmo Luukkosen johdolla lavatanssien askelia ja klo 19–21 pyörähdellään Kalliolan viihdeorkesterin säestyksellä entisaikain Alppilavan tunnelmia muistaen. Työväenasuntomuseon hellahuonekoteihin on vapaa pääsy klo 21 asti. Alppila-Seuran puhvetista saa herkkuja ja virvokkeita.

Työväenasuntomuseo
Kirstinkuja 4
www.tyovaenasuntomuseo.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tuottaja Jere Jäppinen, Helsingin kaupunginmuseo, jere.jappinen@hel.fi, 050 3255 440

Kuvat

Ruiskumestarin talo herää eloon Taiteiden yönä. Kuva: Mari Valio
Ruiskumestarin talo herää eloon Taiteiden yönä. Kuva: Mari Valio
Lataa
Ruiskumestarin talo vie 1860-luvun pikkuporvariston elämään. Kuva: Maija Astikainen
Ruiskumestarin talo vie 1860-luvun pikkuporvariston elämään. Kuva: Maija Astikainen
Lataa
Työväenasuntomuseon pienet hellahuoneet kertovat arjen historiaa.
Työväenasuntomuseon pienet hellahuoneet kertovat arjen historiaa.
Lataa
Työväenasuntomuseolla on elotanssit Taiteiden yönä. Kuva: Marja Väänänen
Työväenasuntomuseolla on elotanssit Taiteiden yönä. Kuva: Marja Väänänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. 

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret päättävät 200 000 euron käytöstä Helsingissä24.11.2017 14:43Tiedote

RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa 13–17-vuotiaiden nuorten vapaa-ajan toiminnasta, palveluista ja budjetin kohdentamisesta päätetään yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Rahanjaon tulos julkaistaan 7.12. Valkoisessa Salissa pidettävässä RuutiGaalassa.

KUTSU MEDIALLE: RuutiGaala Valkoisessa Salissa to 7.12. klo 18-2124.11.2017 12:39Kutsu

Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa! Illan aikana palkitaan nuorten vaikuttamista edistäneitä henkilöitä, ​julkistetaan nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat sekä nautitaan nuorten toteuttamasta ohjelmasta. Gaala huipentuu Ruudin ydinryhmävaalien tuloksen julkistamiseen.  Illan juontavat Ina Mikkola ja Cristal Flores Töölön Ketterä ja Lyömättömät esiintyvät Tilaisuudessa puhuvat mm. apulaispormestarit Nasima Razmyar (kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala) ja Pia Pakarinen (kasvatuksen ja koulutuksen toimiala). RuutiGaalassa jaetaan rahaa nuorten ideoimille RuutiBudjetti-ehdotuksille. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Tänä vuonna rahojen jakamisessa kokeillaan uudenlaista toimintamallia: nuorten ideat tulevat nähtäville Helsingin uudelle osallistuvan budjetoinnin alustalle osoitteeseen www.nuortenbudjetti.fi. Sivustolla nuoret pääsevät katsomaan

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme