Pirkanmaan ELY-keskus

Sinilevää useilla havaintopaikoilla Pirkanmaalla

Jaa

Pirkanmaan järvien sinilevähavainnot ovat lisääntyneet viime viikosta.

Kangasalan Kirkkojärvessä on havaittu runsaasti sinilevää.
Kangasalan Kirkkojärvessä on havaittu runsaasti sinilevää.

Runsaasti sinilevää on havaittuKangasalan Kirkkojärvessä, Pyhäjärven Lehtiniemessä Nokialla ja Pyhäjärven Kranstolpassa Pirkkalassa. Vähän sinilevää havaittiin Kyrösjärven Hämylänlahdella Ikaalisissa, Nokialla Pyhäjärven Halkoniemessä ja Maatialanlahdella sekä Kuloveden Naarlahdella, Sastamalan Houhajärvessä ja Liekovedessä, Tampereella Pyynikin uimarannassa sekä Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla. Lisäksi rotarien seuraamalla Urjalan Kikurinjärvellä havaittiin runsaasti levää.

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Rautavedeltä, Rutajärveltä, Pyhäjärveltä ja Heinälahdelta.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden keskimääräistä enemmän. Lisäksi Tampereen kaupungin ylläpitämään karttapalveluun on kirjattu useita havaintoja sinilevistä.

Sinilevien määrä voi vaihdella nopeastikin, kun levälautat kasaantuvat ja hajoavat jälleen tuulen vaikutuksesta. Jos levää näkyy vain vähän, on uiminen vielä turvallista, kunhan vettä ei niellä. Lapsia ja lemmikkieläimiä ei tulisi päästää lainkaan uimaan, jos vedessä on näkyvästi sinilevää. Sinileväistä vettä ei tulisi käyttää löylyvetenä, sillä kiukaalla höyrystyvät levämyrkyt ovat erittäin haitallisia hengitettyinä.

Linkit: 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ylitarkastaja Anu Peltonen
puh. 0295 036 367
anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Kangasalan Kirkkojärvessä on havaittu runsaasti sinilevää.
Kangasalan Kirkkojärvessä on havaittu runsaasti sinilevää.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme