Sininauhaliitto

Sininauhaliiton uusi toiminnanjohtaja Pekka Lund on joukkuepelaaja

Jaa

Sininauhaliiton hallitus kutsui 24.9.2019 yksimielisesti Sininauhaliiton määräaikaisen toiminnanjohtaja Pekka Lundin toiminnanjohtajan tehtävään 1.10.2019 alkaen.

Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund.
Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund.

Ennen päätöstä uuden toiminnanjohtajan rekrytointitavasta Sininauhaliiton hallitus listasi kriteerit, jotka kristilliselle perustalle rakennetun järjestön toiminnanjohtajan edellytetään täyttävän: vahva asiantuntijuus köyhyyden ja huono-osaisuuden problematiikasta ja peli- ja päihdehaitoista, hyvä ymmärrys järjestö- ja kansalaistoiminnasta sekä ekumeenisesta diakoniasta Suomessa ja vahva kokemus asiantuntijaorganisaation tuloksekkaasta johtamisesta. Hallitus otti huomioon myös, että Sininauhaliiton toiminnanjohtajan on johdettava moniammatillista työyhteisöä, tuettava monimuotoista jäsenkenttää ja vaikutettava yhteiskunnan eriarvoistaviin rakenteisiin ja asenteisiin.

Hallitus teki perusteellisen arvioinnin Pekka Lundin soveltuvuudesta toiminnanjohtajan tehtävään ja totesi, että Lund täyttää erinomaisesti asetetut kriteerit ja päätti kutsumenettelystä.

– Saamme Pekasta osaavan ja motivoituneen toiminnanjohtajan. Hänen johdollaan Sininauhaliitto antaa äänen niille, jotka yhteiskunnassa jäävät kuulematta. Uskon hallituksen ja toiminnanjohtajan tulevan yhteistyön olevan tuloksekasta, sanoo Sininauhaliiton hallituksen puheenjohtaja Tapio Tähtinen.

Pekka Lund (46), teologian ja filosofian tohtori
•    Sininauhaliitossa vuodesta 2007, eri työtehtäviä rahapelihaittojen, tutkimuksen, asunnottomuuden ja kehittämisen parissa. Vuodesta 2017 alkaen tutkimus- ja kehittämispäällikkö.
•    Yliopistonlehtori viisi vuotta Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa, työuraa myös tutkijana ja opettajana.
•    Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme alaikäistä lasta. Asuu Helsingissä.
•    Harrastaa liikuntaa, jalkapalloa ja kuntosaliharjoittelua. Kun on aikaa ja mahdollisuus, Lapin tunturit kutsuvat.


– Olen pelannut ja valmentanut koripalloa vuodesta 1979. Olen joukkuepelaaja ja luulen oppineeni ihmisistä, ryhmistä, nöyryydestä, työn tekemisestä, tavoitteellisesta toiminnasta, pettymyksistä, loasta nousemisesta, itsensä voittamisesta ja itsestäni paljon sekä pelaajana, kapteenina että valmentajana, kertoo Lund.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Tähtinen
Sininauhaliiton hallituksen puheenjohtaja
tapio.tahtinen@hdl.fi
Puh. 050 502 7518

Pekka Lund
Sininauhaliiton toiminnanjohtaja
pekka.lund@sininauha.fi
Puh. 050 522 3906

Kuvat

Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund.
Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

+358 50 5909 339http://www.sininauhaliitto.fi

Sininauhaliitto on runsaan sadan jäsenyhteisön yhteistyöverkosto, joka auttaa vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Liiton ja sen runsaan sadan, ympäri Suomea toimivan jäsenyhteisön erityisosaamista ovat päihde- ja pelihaitat, riippuvuudet, mielenterveysongelmat, pitkäaikaisasunnottomuus sekä sosiaalinen työllistäminen.

Olemme ihmisen puolella.

#ihmisenpuolella

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Vaiettumenetys.fi -verkkosivusto tuo esiin päihdekuolemaan liittyvän surun3.11.2018 07:50:00 EETTiedote

”Työkaverit eivät oikein uskaltaneet kysyä mitään, tuntui oudolta. Juttelin aina kun mahdollista jonkun kanssa, joka kesti kuunnella, vaikka luulen ettei moni halunnut kuulla koko asiasta mitään. Onneksi oli kuitenkin pari työkaveria, jotka jaksoivat vaan kuunnella. Siinä tilanteessa kenenkään ei olisi tarvinnut sanoa mitään, vain antaa minun puhua. Pohdin usein mielessäni tapahtumia ennen ja jälkeen äidin kuoleman. Helpotuksen tuntemus on yksi vaikeimmista asioista myöntää. Olen myöntänyt sen itselleni, mutta miten ikinä pystyn sanomaan ääneen olevani helpottunut oman äitini kuolemasta? Kaipaan äitiäni päivittäin.”

Tieto- ja tukipiste Tiltti: pelaajat tarvitsevat tukea17.8.2018 08:49:40 EESTTiedote

Sisäministeriö pyysi lausuntoja hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi arpajaislain muuttamisesta. Tieto- ja tukipiste Tiltin lausunnossa 10.8.2018 tarkastellaan esitystä peliongelmissa apua hakevan näkökulmasta. Pelien laaja tarjonta ja helppo saatavuus arjen kaikissa asiointiympäristöissä vaikeuttaa peliongelmista toipumista ja peleistä irti pysymistä. Pakollinen tunnistautuminen hajasijoitettuihin raha-automaatteihin tuo peliongelmasta toipuvalle pelaajalle hyvät mahdollisuudet rajata omaa pelaamistaan, mutta on silti riittämätön toimenpide.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme