Sininauhaliitto

Sininauhaliitto vuokraa Skatan tilan - maatilalle tulee luontoavusteisen toiminnan keskus

Jaa

Sininauhaliitto ja Helsingin kaupunki ovat solmineet vuokrasopimuksen Skatan tilasta. Vuosaaressa sijaitsevalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle maatilalle tulee luontoavusteista toimintaa syyskuun alusta lähtien.

- Skatan tilasta tulee oppimiskeskus luontoavusteisen toiminnan ohjaajille ja vapaaehtoisille sekä luontopainotteisten tapahtumien paikka järjestöille, kehittäjä Tuomo Salovuori kertoo.

Tulevaisuudessa tilalla viljellään hyöty- ja koristekasveja ja kehitetään eläinavusteista toimintaa. Koska Skatan tila sijaitsee vain 100 metrin päässä merenrannasta, on siellä hyvät mahdollisuudet myös kuntouttavaan kalastustoimintaan.

- Olemme jo pitkään etsineet toiminnallemme sellaista tilaa, missä mahdollisuudet luontoavusteiseen kuntouttavaan toimintaan ovat käden ulottuvilla. Toimistosta käsin työskentelyllä on rajansa - ei merenkulkuakaan opeteta ammeesta käsin.

Salovuori työskentelee Sininauhaliiton Vihreä veräjä - hyvinvointia luonnosta -hankkeessa, joka on kehittänyt sosiaali- ja terveysjärjestöjen green care -toimintaa vuodesta 2011 lähtien. Vihreän Veräjän ydinajatus on, että luontoyhteys kuuluu kaikille, riippumatta ihmisen toimintakyvystä. Asiakkaat ovat muun muassa päihde- ja mielenterveyskuntoutujia, ikääntyneitä, maahanmuuttajia ja lastensuojelujärjestöissä toimivia ryhmiä.

Helsingin kaupunki on edellyttänyt jo aiemmilta vuokralaisilta, että ne pitävät huolta maatilan kunnostuksesta.

- Olemme sopineet mielenterveyskuntoutujien klubitalojen kanssa kuntouttavasta työtoiminnasta. Tämä ei oikeastaan ole uutta, sillä olemme tehneet klubitalojen kanssa yhteistyötä jo muutaman vuoden yksityisellä maatilalla, hyvällä menestyksellä, Salovuori kertoo.

Vaikka Vihreä Veräjä työskentelee ensisijaisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen kanssa, on Skatalla jatkossa myös muille avoimia tapahtumia. Toimintaa on tarkoitus suunnitella yhteistyössä kaupungin ja paikallisten asukasyhdistysten kanssa.

- Skatan tila on keidas Helsingissä. Uskon, että siellä on tulevaisuudessa kotieläinpiha, joka on auki myös ympäristön asukkaille.

Yhteyshenkilöt

Tuomo Salovuori
kehittäjä
Vihreä Veräjä - hyvinvointia luonnosta
p. 040 5818 244
tuomo.salovuori@sininauha.fi

Teemu Tiensuu
toiminnanjohtaja
Sininauhaliitto
p. 040 5520 495
teemu.tiensuu@sininauha.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sininauhaliitto
Sininauhaliitto
Opastinsilta 7 A
00520 HELSINKI

0400 620 149http://www.sininauhaliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sininauhaliitto

Enemmän viinaa on kuolemaksi - Päihdekuolemat ei ole seksikäs argumentti, kun tavoitteena on kansantalouden vahvistaminen19.9.2017 16:24Tiedote

TIEDOTE 19.9.2017. Alkoholilain kauniina tavoitteena on normipurku. Byrokratia vähenee ja sitä kautta kansantalous vahvistuu. Tarkoitus on hyvä. Valitettavasti haittojen lisääntyminen nostaa sosiaali- ja terveydenhuollon, poliisin ja järjestyksenvalvonnan kustannuksia. Tuototkaan eivät ohjaudu Suomeen vaan pääosin kansainväliselle alkoholiteollisuudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme