Basam Books

Sisäisen lapsen kohtaaminen antaa lohtua vaikeina aikoina

Jaa

Hylätyksi tulleen sisäisen lapsen hyväksyvästä kohtaamisesta avautuu uusi elämä.

Sisäisen lapsen kohtaaminen antaa lohtua vaikeina aikoina
Sisäisen lapsen kohtaaminen antaa lohtua vaikeina aikoina

Sosiologityttären ja lääkäri-isän yhteinen uutuuskirja Sisäisen orvon viisaus – kuinka löydän kotiin tarkastelee hylätyn sisäisen lapsen kokemuksen merkitystä kokonaisvaltaisesti ja moni alaisesti ihmislajin ja yksilön historian, kehon, mielen sekä sosiaalisten suhteiden näkökulmista. Se avaa yleisimpiä tiedostamattomia toimintamallejamme eli onnenohjelmia, joiden avulla ihminen alitajuisesti tavoittelee turvallisuutta, hyväksyntää ja rakkautta.  

Sisäisen orvon viisaus on ajattelutapa, jossa torjutun itsen sallitaan nousevan esiin ja hedelmöittävän aiempaa syvempää ymmärrystä ja uusiutumista. Hyväksyvä läsnäolo elämän eri sykleissä auttaa kohtaamaan rankkoja vaiheita, joista uusi syntyy. Kirjan taustalla on tietoa, tutkimusta sekä uupuneiden hoitamisesta, terapiatyöstä ja lukuisista retriiteistä nousevaa näkemystä. Kirjan harjoitukset auttavat lukijaa kohtaamaan kipeitä torjuttuja itsen osia inhimillisesti ja myötätuntoisesti ja luomaan aiempaa toimivampia toimintamalleja.


Kaisa Kuurne on sosiologi ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti, joka on tutkinut elämän murtumia ja kuulumisen kysymystä. Hän opiskelee arkkityyppistä psykologiaa Clarissa Pinkola-Estésin (Naiset, jotka juoksevat susien kanssa) oppilaana ja ohjaa yksilöitä ja ryhmiä rohkeaan uusiutumiseen. Hän on joogaopettaja ja opiskelee joogaterapiaa. Kuurnelta on julkaistu myös Villinainen – muistikirja (Basam Books, 2017).

Simo Kuurne on erikoislääkäri ja terapeutti, joka on vuosikymmenien ajan hoitanut stressistä ja elämänkriiseistä kärsiviä ihmisiä uusiutuvaan läsnäoloon. Hän on kehittänyt ja vetänyt dialogisia ja toiminnallisia hiljaisuuden retriittejä sekä toiminut mentorina lukuisissa kasvuprosesseissa yksilöille ja yhteisöille. 


Kirjoittajat ovat tavattavissa
- kirjamessuilla Basamin osastolla (6P68) 25.10 klo 18.00-20.00 sekä 26.10 klo 14.00-16.00

Julkistamistilaisuus Kaisa-talon Kirja & Kahvilassa 29.10.2019 klo 17.00- 18.00 Lämpimästi tervetuloa!

Sisäisen orvon viisaus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Kuurne
sosiologi ja sosiaalisen hyvinvoinnin tutkimuksen dosentti
kaisa@kasvutahto.fi

Simo Kuurne
erikoislääkäri ja terapeutti
simo@kasvutahto.fi

Kuvat

Sisäisen lapsen kohtaaminen antaa lohtua vaikeina aikoina
Sisäisen lapsen kohtaaminen antaa lohtua vaikeina aikoina
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Kansalaisaktivismi & Empatia –kirjailta tänään Rosebud-kirjakaupan Kolmen sepän myymälässä28.5.2019 09:40:11 EESTTiedote

Tänään Rosebudin uudessa myymälässä järjestettävässä kirjaillassa pohditaan miten toimia osattomuuden säälittelyn, sivuuttamisen tai kieltämisen sijaan kunnioittavasti, toisten voimavaroja kunnioittaen ja empatiasta käsin. Tapahtumassa mukana ovat pääkaupunkiseudun vähävaraisia vuosien kokemuksella auttaneen Apuna Ry:n perustaja Heidi Jaari sekä empatian tiedettä tutkinut kirjailija Sami Keto.

Kutsu lehdistötilaisuuteen: Basam Books vastaa kustantamoalan muutokseen uudistamalla toimintaansa21.5.2019 21:17:09 EESTTiedote

Kutsumme kirjan tulevaisuudesta kiinnostuneet median edustajat lehdistötilaisuuteen Helsinkiin perjantaina 24.5 klo 10-11. Uudistunut Basam Books vastaa kirja-alan muutokseen painottamalla kustantamoiden asemaa kulttuurisena muutosvoimana ja tarjoamalla muun muassa aineksia omaehtoiseen henkiseen kasvuun sekä hyvinvoinnin, tiedon ja viisauden kartuttamiseen. Tavoite konkretisoituu näitä kehityskulkuja tukevien teosten julkaisemisen lisäksi merkityksellisiä kohtaamisen tiloja tarjoavissa tapahtumissa sekä koulutuksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme