Suomen museoliitto

Sisällissota herkistää museot

Jaa

Sisällissota näkyy museoissa näyttelyissä, museoiden julkaisemissa kirjoissa sekä yhteistyössä tehdyissä esityksissä. Tänään julkaistussa vuoden ensimmäisessä Museo-lehdessä syvennytään teemaan lukuisissa museoissa eri puolilla Suomea.

Museo-lehti on nyt  erittäin ajankohtainen, sillä sisällissota puhuttaa museoissa ja museokävijöitä. Kahdessa lehden pääjutussa pureudutaan siihen, millaista on tehdä näyttelyä sisällissodasta. Kuinka tunteita herättävää se on yhä sadan vuoden jälkeenkin. Ääneen pääsevät Varkauden, Rauman ja Lahden museoiden työntekijät sekä Museokeskus Vapriikin kuva-arkiston tutkija Antti Liuttunen.

Asiantuntijoita ja taiteilijoita Keskisarjasta Marilaan

Monipuolista luettavaa tarjoavat sotaan perehtyneet asiantuntijat Teemu Keskisarja ja Tuomas Hoppu. Historioitsija Keskisarja on kirjoittanut jutun jääkäreistä. Sisällissotaan perehtynyt historiantutkija Hoppu arvioi Vapauden museon näkökulmaa sotaan.

Taiteilija Heikki Marila on lehden kansikuvan takana sekä haastattelussa yhtenä harvoista nykytaiteilijoista, joka on ottanut kantaa sisällissotaan taiteessaan.

Lehdessä tutustutaan sisällissotateemaiseen pedagogiseen museotyöhön Espoon kaupungin museossa sekä kuullaan seikkailutarina presidentti Svinhufvudin roolista sisällissodassa. Teemaa katsotaan myös kansainvälisestä näkökulmasta ja tutustutaan Sarajevon Sota-ajan lapsuuden museoon.

Reportaasi museokorttilaisten bussimatkalta Rakkauden tiloja -näyttelyihin, Vuoden museo -finalistien esittelyt ja vierailu Alvar Aallon kotimuseoon Aallon 120-juhlavuoden kunniaksi keventävät lehden tarjontaa.

Museo-lehti verkossa

Media voi vapaasti hyödyntää lehden sisältöjä ja teemoja museoihin liittyvien juttujen taustoittamisessa. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän aikakauslehden seuraavat teemat ovat: kulttuuriperintövuosi, musiikki ja nuoret. Museo-lehden näköisversiota voi selata verkossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

http://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 203 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Museoliitto julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää museoiden aikakauslehteä Museota. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Jopa 43 poliitikkoa ”työharjoitteluun” museoihin16.8.2018 08:10Tiedote

Suomen museoliiton koordinoimaan Kutsu poliitikko museoon -kampanjaan osallistuu ainakin 43 poliitikkoa. Eduskunnan puhemies Paula Risikon sekä ministereiden Sampo Terhon, Sanni Grahn-Laasosen ja Jussi Niinistön johdolla kansanedustajat ja kunnallispoliitikot tutustuvat museotyöhön pintaa syvemmältä 24 museossa eri puolilla Suomea. Media on tervetullut seuraamaan poliitikkoja museoharjoittelussa kampanjaviikolla 27.–31.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme