Vihreät - De Gröna

Sisäministeri Krista Mikkonen: Lisärahoitusta nuorisorikollisuuden torjuntaan

Jaa
Hallitus osoittaa lisätalousarviossa 19 miljoonaa euroa lisärahoitusta kuluvalle vuodelle nuorisorikollisuuden torjuntaan jo aiemmin päätetyn rahoituksen päälle. Lisärahoitus jakautuu usealle ministeriölle. Varoja käytetään ennaltaehkäisevään toimintaan ja nuorisorikosten tutkinnan tehostamiseen.
Krista Mikkonen
Krista Mikkonen

Hallitus on osoittanut lisäresursseja nuoriso- ja katujengirikollisuuteen puuttumiseen hallituskauden alusta lähtien, kirjoittaa sisäministeri Krista Mikkonen blogissaan. 

“Siinä missä nykyiset oppositiopuolueet Kokoomus ja Perussuomalaiset vähensivät viime hallituskaudella poliisien määrää ja rahoitusta sekä tekivät suuria leikkauksia koulutukseen, olemme tällä hallituskaudella muun muassa nostaneet poliisien määrän yli 7 500:aan poliisiin ja panostaneet merkittävästi lasten ja nuorten hyvinvointiin”, sisäministeri Krista Mikkonen sanoo. 

“On kuitenkin selvää, että työtä on jatkettava. Siksi olemme tänä talvena niin sisäministeriössä kuin muissa ministeriöissä valmistelleet lisätoimenpiteitä nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumiseksi. Esitämme hallituksen lisätalousarviossa nuorisorikollisuuden torjuntaan yhteensä noin 19 miljoonan euron lisärahoitusta tälle vuodelle jo aiemmin päätetyn rahoituksen päälle”, Mikkonen jatkaa. 

Lisärahoituksesta suuri osa käytetään ankkuritoiminnan lisäämiseen, mikä on osoittautunut toimivaksi keinoksi rikosten ennaltaehkäisemiseksi. Ankkuritoiminnalla tarkoitetaan poliisin, sosiaalitoimen, koulujen ja nuorisotoimen yhteistä poikkihallinnollista palvelua nuorille ja näiden perheille. 

“Tutkimusten mukaan ankkuritoiminnan kohteina olleilla nuorilla on verrokkeihin nähden pienempi riski olla epäiltynä uudesta rikoksesta seuraavan vuoden aikana. Olemme tällä hallituskaudella laajentaneet ankkuritoiminnan koko Suomeen kaikkien poliisilaitosten alueille. Nyt vahvistamme toiminnan resursseja edelleen”, ministeri Mikkonen sanoo. 

Lisätalousarviossa esitetään lisää rahoitusta myös nuorten rikosten tutkintaan ja rikosprosessin tehostamiseen. Rahoitusta ohjataan niin poliisille kuin oikeusministeriön hallinnonalalle. Lisärahoitusta ohjataan myös kouluissa, kunnissa ja järjestöissä tehtävälle nuorisotyölle. 

“Yhä useampi nuori voi yhä huonommin. Meidän on varmistettava, ettei yksikään lapsi tai nuori joudu rikolliselle polulle tai rikoksen uhriksi. Tähän työhön tarvitsemme mukaan kaikkia yhteiskunnan toimijoita. Nuoriso- ja katujengirikollisuuden torjumiseksi koko ketjun on oltava kunnossa aina ennaltaehkäisystä rikoksiin puuttumiseen. Työtä nuorisorikollisuuden torjumiseksi on jatkettava seuraavallakin hallituskaudella”, Mikkonen sanoo. 

Lue blogi Vihreiden sivuilta: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/lisarahoitusta-nuorisorikollisuuden-torjuntaan/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Krista Mikkonen
Krista Mikkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme