Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sisäministeriön kansliapäällikkö vierailee Lapissa

Jaa

Kansliapäällikkö Kirsi Pimiä vierailee Rovaniemellä perjantaina 8.10. Vierailun aikana Pimiä tutustuu Lapin turvallisuusverkoston toimintaan, erityisesti sisäisen turvallisuuden strategian mukaiseen ennaltaehkäisevään hyvinvointi- ja turvallisuustyöhön.

Kansliapäällikkö Pimiän mukana on myös sisäministeriön sisäisen turvallisuuden strategiapäällikkö Ari Evwaraye. Perjantaiaamulla vieraat tapaavat Lapin turvallisuusviranomaisten eli Lapin aluehallintoviraston pelastus- ja varautuminen -vastuualueen, Lapin pelastus- ja poliisilaitoksen sekä Lapin rajavartioston johtoa.

Pimiä tapaa Lapin turvallisuusverkoston

Aamupäivällä vierailun ohjelmassa on Lapin turvallisuusverkoston tapaaminen Lapin ammattikorkeakoulun Jokiväylän kampuksella. Tilaisuutta emännöi rehtori Riitta Rissanen ja sen puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Mika Riipi. Tapaamiseen on kutsuttu Lapin turvallisuusverkoston johtajakokouksen edustajat.

Tilaisuudessa esitellään Lapin turvallisuusverkoston toimintaa, alueellisen ja paikallisen hyvinvointi- ja turvallisuussuunnittelun toteuttamista Lapissa ja ennaltaehkäisevän turvallisuustyön huomioimista Lapin SOTE-valmistelussa. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulu kertoo, miten he ovat toteuttaneet ennaltaehkäisevän turvallisuuden tutkimus- ja koulutustoimintansa.

Iltapäivällä äänessä järjestöt

Iltapäivällä Pimiä seurueineen tapaa Lapin turvallisuusverkoston järjestötoimijoita. Tapaamisessa keskustellaan ennaltaehkäisevästä hyvinvointi- ja turvallisuustyöstä järjestöjen näkökulmasta, järjestöjen ja viranomaisten välinen yhteistyöstä Lapissa sekä järjestötyön merkityksestä ja mahdollisuuksista arjen turvallisuustyössä. Järjestötoimijoiden tapaamista isännöi SPR:n Lapin piirin va. toiminnanjohtaja Veli-Matti Ahtiainen.

Yhteyshenkilöt

pelastusylitarkastaja Seppo Lehto, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 357, etunimi.sukunimi@avi.fi

turvallisuuspäällikkö, yliopettaja Pekka Iivari, Lapin AMK, p. 040 359 1154, pekka.iivari@ulapland.fi

maakuntajohtaja Mika Riipi, Lapin Liitto, p. 044 767 4200, mika.riipi@lapinliitto.fi

va. toiminnanjohtaja Veli-Matti Ahtiainen, SPR:n Lapin Piiri, p. 0400 398 217, veli-matti.ahtiainen@punainenristi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: tehokas kriisinhallinta edellyttää panostamista tilannekuvaan, johtamiseen ja viestintään22.10.2021 15:29:42 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 21.10.2021 päivittämään kuvaa koronan ja muiden ajankohtaisten turvallisuushavaintojen osalta. Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen kertoi toimikunnalle kriisin johtamisesta ja tilannekuvan ja viestinnän keskeisestä merkityksestä sen onnistumisessa.

Med anledning av covid-19-läget förordnar Regionförvaltningsverket i Södra Finland alla som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv att genomgå obligatorisk hälsokontroll21.10.2021 12:15:00 EEST | Tiedote

Bland dem som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv i Ärtholmen har under hösten 2021 diagnostiserats många coronavirussmittor som har orsakat omfattande och svårhanterliga smittkedjor. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förordnar alla arbetstagare vid varvet och dess underleverantörer att genomgå en obligatorisk hälsokontroll som kan innebära coronavirustest. Beslutet är i kraft från och med 21 oktober 2021 till slutet av januari 2022.

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan – toimitusjohtaja ja yhtiö tuomittiin sakkoihin21.10.2021 11:50:00 EEST | Tiedote

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yhtiön toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja yhtiön 1000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi yhtiö tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 2250 euroa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 28.9.2021.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää Helsinki Shipyard Oy:n telakalla työskenteleville pakolliset terveystarkastukset koronatilanteen vuoksi20.10.2021 11:15:00 EEST | Tiedote

Helsinki Shipyard Oy:n Hernesaaren telakan työntekijöiden keskuudessa on todettu syksyn 2021 aikana lukuisia koronavirustartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet laajoja ja vaikeasti hallittavia tartuntaketjuja. Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikki telakan ja sen alihankkijoiden työntekijät osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen, joka voi tarkoittaa koronatestiä. Päätös on voimassa 21.10.2021 alkaen tammikuun 2022 loppuun asti.

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme