Visit Naantali

Sisustajan unelmia design Jukka Rintala

Jaa

Jukka Rintalan Naantalin kesänäyttely Kesän kimallus on tulvillaan silmäniloa, kauneutta ja ideoita sisustajille. Rintala tunnetaan parhaiten muotitaiteilijana, mutta hän on yhtä hyvin kuvataiteilija, akvarellisti, muotipiirrosten tekijä ja tekstiilitaiteilija. Luonto on hänelle suuri inspiraation lähde. Luonto heijastuu hänen tauluissaan ja tekstiileissään herkissä viivoissa, kun taas hänen vahva viivansa tulee usein esiin elämää ja ihmisiä esittävissä tauluissa.

Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä

Kesän kimallus –näyttely on ehjä sisustuskokonaisuus, jossa taulut, uniikkipuvut, tekstiilit ja kukkasommittelut liittyvät hienostuneesti toisiinsa. Jukka Rintala on valinnut taulujen ja pukujen rinnalle entisajan ja nykypäivän designhuonekaluja ja esineitä, jotka ovat vuoropuhelussa keskenään. Ja näinhän sisustuksissa tuleekin olla. Ilman harmoniaa ja rytmiä ei synny toimivaa sisustusta.

Esimerkiksi tummanpuhuvan, motiiviltaan ja olemukseltaan pelkistetyn kukkamaalauksen jalodahliat yhteydessä on Gunnel Nymanin Bomanille 30-luvulla suunnittelema uniikkilipasto. Yhdessä ne luovat rauhallisen ja pelkistetyn kokonaisuuden. 

Toisena esimerkkinä mainittakoon Rintalan elegantti, kepeähkö kullan ja valkoisen sävyinen maalaus Korento, joka on yhdistetty venäläiseen mahonkiseen seinäpöytään.

Naantalin Wanha Raatihuone antaa näyttelylle tunnelmalliset raamit. Hienon lisän tuovat jokaisen näyttelyhuoneen ikkunaan ripustetut, Jukka Rintalan suunnittelemat läpikuultavat pellavaverhot, joiden ylä- ja alaosissa on boordimainen Dolce vita –kuosi.

Näyttelyn on suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen.

Jukka Rintalan Kesän kimallus –näyttely ja Fashion shop 30.6.-31.7.2017

Naantalin Wanha Raatihuone, Mannerheiminkatu 14.

Avoinna päivisin klo 11-19.

Lisätietoja Jukka Rintala puh. 040 541 1293, jukka.rintala@jukkarintala.fi  

Avainsanat

Kuvat

Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Lataa
Jukka Rintala Dolce vita verho
Jukka Rintala Dolce vita verho
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Jukka Rintalan näyttely Unelmien aika - Time of Dreams Naantalissa, tervetuloa avajaisiin20.6.2018 08:15Kutsu

Jukka Rintalan Unelmien aika - Time of Dreams –näyttely 29.6. – 4.8.2018 Naantalin Wanha Raatihuone, Mannerheiminkatu 14, 21100 Naantali Avajaiset torstaina 28.6.2018 klo 17.00. Näyttelyn avaa Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. Illan aikana yllätysohjelmaa. Näyttelyn esittely lehdistölle klo 16.00 Esillä uniikkipukuja, valmisvaatteita,takkeja, sisustustekstiilejä, kattaustuotteita ja maalauksia. Kaikkia myynnissä JR-shopissa. Tervetuloa! Lisätiedot ja haastatteluajat Jukka Rintala p. 040 541 1293, jukka.rintala@jukkarintala.fi facebook Studio Jukka Rintala www.jukkarintala.fi Jukka Rintala Shop ja Studio Fredrikinkatu 26 00120 Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme