Visit Naantali

Sisustajan unelmia design Jukka Rintala

Jaa

Jukka Rintalan Naantalin kesänäyttely Kesän kimallus on tulvillaan silmäniloa, kauneutta ja ideoita sisustajille. Rintala tunnetaan parhaiten muotitaiteilijana, mutta hän on yhtä hyvin kuvataiteilija, akvarellisti, muotipiirrosten tekijä ja tekstiilitaiteilija. Luonto on hänelle suuri inspiraation lähde. Luonto heijastuu hänen tauluissaan ja tekstiileissään herkissä viivoissa, kun taas hänen vahva viivansa tulee usein esiin elämää ja ihmisiä esittävissä tauluissa.

Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä

Kesän kimallus –näyttely on ehjä sisustuskokonaisuus, jossa taulut, uniikkipuvut, tekstiilit ja kukkasommittelut liittyvät hienostuneesti toisiinsa. Jukka Rintala on valinnut taulujen ja pukujen rinnalle entisajan ja nykypäivän designhuonekaluja ja esineitä, jotka ovat vuoropuhelussa keskenään. Ja näinhän sisustuksissa tuleekin olla. Ilman harmoniaa ja rytmiä ei synny toimivaa sisustusta.

Esimerkiksi tummanpuhuvan, motiiviltaan ja olemukseltaan pelkistetyn kukkamaalauksen jalodahliat yhteydessä on Gunnel Nymanin Bomanille 30-luvulla suunnittelema uniikkilipasto. Yhdessä ne luovat rauhallisen ja pelkistetyn kokonaisuuden. 

Toisena esimerkkinä mainittakoon Rintalan elegantti, kepeähkö kullan ja valkoisen sävyinen maalaus Korento, joka on yhdistetty venäläiseen mahonkiseen seinäpöytään.

Naantalin Wanha Raatihuone antaa näyttelylle tunnelmalliset raamit. Hienon lisän tuovat jokaisen näyttelyhuoneen ikkunaan ripustetut, Jukka Rintalan suunnittelemat läpikuultavat pellavaverhot, joiden ylä- ja alaosissa on boordimainen Dolce vita –kuosi.

Näyttelyn on suunnitellut visualisti Matti Vaskelainen.

Jukka Rintalan Kesän kimallus –näyttely ja Fashion shop 30.6.-31.7.2017

Naantalin Wanha Raatihuone, Mannerheiminkatu 14.

Avoinna päivisin klo 11-19.

Lisätietoja Jukka Rintala puh. 040 541 1293, jukka.rintala@jukkarintala.fi  

Avainsanat

Kuvat

Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Jukka Rintalan Korento -maalaus ja venäläinen seinäpöytä
Lataa
Jukka Rintala Dolce vita verho
Jukka Rintala Dolce vita verho
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Kummituskierrokset herättävät Louhisaaren kartanon henkiin syyskuisina lauantai-iltoina12.9.2017 21:11Tiedote

Louhisaaren kartanolinnan ovet aukeavat kahtena syyskuisena lauantai-iltana uuden, fiktiivisen kummituskierroksen merkeissä. Kierroksia järjestetään lauantaina 23. ja 30.9. klo 19. Vanha kartano tarjoaa upeat puitteet jännittäville kummitustarinoille, joita riittää kartanon pitkän historian ajalta runsaasti. Kierroksen ikäraja 12 v. Opastetulla kierroksella tutustutaan kartanolinnan synkkään menneisyyteen sekä mielenkiintoisiin ihmiskohtaloihin, huumoria unohtamatta.   Louhisaaren kartanon kummituskierrokset ovat herättäneet jo ennakkoon paljon mielenkiintoa. Teemalliset kauhukierrokset ovat aina yhtä kiehtovia ja uutuuskierroksien tarkoituksena onkin osittain myös houkutella museokohteeseen kävijöitä, jotka eivät sinne välttämättä muuten lähtisi. Kierros on toteutettu yhteistyössä Kansallismuseon, Louhisaaren kartanon, Lounaisrannikon oppaiden, Naantalin Teatterin sekä Visit Naantalin kanssa. Liput ovat myynnissä Visit Naantalin verkkokaupassa (www.visitnaantali.com) tai puhelimitse 0

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme