Sitra

Sitra heittää tulevaisuushaasteen kaikille SuomiAreenan osallistujille: rakennetaan yhdessä luottamusta tulevaan

Jaa

Millaista Suomea ja maailmaa haluamme rakentaa ja miten? Sitran pääaiheet ensi viikolla pidettävällä SuomiAreenalla ovat kiertotalous sekä huomisen terveys ja hyvinvointi. Tulevaisuuskulman tulisi kuitenkin olla mukana aivan kaikissa tapahtuman puheissa.

Tuoko huomisen sote mukanaan turvaa vai turvattomuutta? Entä millaista tulevaisuutta arkiset valintamme rakentavat, liittyivätpä ne sitten esimerkiksi ruokaan, työelämään tai bisnekseen? Muun muassa tällaisia kysymyksiä pohditaan tänä vuonna Sitran ja yhteistyökumppanien järjestämissä SuomiAreena-keskusteluissa sekä oheistapahtumissa kesäisessä Porissa 16.-21.7. 2018.

SuomiAreena on suomalaisittain merkittävä yhteiskunnallisen keskustelun foorumi. Viime vuonna viikon tapahtumiin osallistui yhteensä 74 000 ihmistä. Tänä vuonna tulevaisuustalo Sitran ja yhteistyökumppanien ohjelma jakaantuu viikon aikana niin, että alkuviikosta keskitytään pohtimaan kiertotalouden avaamia tulevaisuudenkuvia ja keskiviikosta eteenpäin päähuomio on terveyden ja hyvinvoinnin tulevaisuudennäkymissä. Katso koonti koko viikon sitralaisesta ohjelmasta täältä.

Toivo paremmasta tulevaisuudesta on turvallisuuden kovaa ydintä

SuomiAreenan teemoja ovat tänä vuonna turvallisuus, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus. Näihin teemoihin liittyen suomalaisten tulevaisuustalo Sitra haluaakin haastaa kaikki SuomiAreenalle osallistuvat ihmiset ja organisaatiot pohtimaan, millaista tulevaisuudenkuvaa tapahtuman puheenvuoroissa rakennetaan: Tuotko ja luotko sinä ja organisaatiosi toiveikasta, luottamusta herättävää ja ymmärrettävää näkymää tulevaan?

Puheissa maalattavilla tulevaisuudenkuvilla on merkitystä, sillä odotuksemme, luottamuksemme ja pelkomme tulevaa kohtaan vaikuttavat suoraan siihen, miten toimimme tänään. Tämä on myös merkittävä turvallisuuskysymys, sillä näköalattomuus voi olla aseitakin vaarallisempi voima. Sitra on vastikään haastanut myös Helsingissä tulevana maanantaina vierailevat Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit Donald Trumpin ja Vladimir Putinin rakentamaan luottamusta tulevaisuuteen.

Nyt Sitra haluaakin heittää kaksiosaisen tulevaisuushaasteen myös kaikille SuomiAreenaan osallistuville: 1) Mieti millaista tulevaisuudenkuvaa puhuessasi rakennat. Onko se ymmärrettävä ja millainen rooli erilaisille ihmisille ja organisaatioille maalaamassasi visiossa on varattu? Inspiraatiota pohdintoihin löydät esimerkiksi Sitran vastikään kokoamasta Tulevaisuudentekijän työkalupakista sekä visiostamme hyvinvoinnin Seuraavasta erästä.

2) Ilmianna mielestäsi hyvällä tulevaisuusotteella esitetty puheenvuoro, mielipide tai kokonainen SuomiAreena-keskustelu Twitterissä twiittaamalla siitä hashtageilla #Tulevaisuusmainittu ja #SuomiAreena Näin tulevaisuuspuheet saavat lisää ansaitsemaansa huomiota!


Alkulämmittelyksi SuomiAreena-viikon keskusteluihin löydät tästä linkistä Sitran Hyvää huomista -tulevaisuuspodcastin tuoreen jakson tulevaisuudenkuvien ja niiden herättämien tunteiden merkityksestä toimintakyvyllemme. Jaksossa etsitään vastausta kysymykseen ”Mitä jos tulevaisuus pelottaa”. Vieraina ovat opintopsykologi Sanni Saarimäki Aalto-yliopistosta sekä johtava asiantuntija, tulevaisuudentutkija Mikko Dufva Sitrasta.

Lisätiedot: Jukka Vahti, johtava asiantuntija, Sitra, puh. +358 40 566 5152, jukka.vahti@sitra.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Finland kan minska sina utsläpp på ett kostnadseffektivt sätt19.11.2018 04:00Tiedote

Finland kan minska sina utsläpp med 60 procent fram till 2030, i enlighet med målen i Parisavtalet. Det kräver dock tydlig politisk styrning. Enligt en utredning som nu publicerats kan Finlands utsläpp minska med nästan hälften med åtgärder som inte medför några extra kostnader under sin livstid eller som rentav innebär inbesparingar. I synnerhet vindkraft och elektrifiering av trafiken erbjuder en möjlighet för Finland att minska utsläppen på ett kostnadseffektivt sätt.

Finland can reduce its emissions cost-effectively19.11.2018 04:00Tiedote

It is possible for Finland to achieve a 60 per cent reduction in emissions by 2030 in accordance with the Paris Agreement. But for this to happen, clear political steering is required. According to a recently published report, Finland's emissions can be reduced by almost half through measures that will not, during their lifecycle, cause additional costs and may even produce savings. Wind power and the electrification of transport in particular provide opportunities to reduce emissions cost-effectively.

Suomi voi vähentää päästöjään kustannustehokkaasti19.11.2018 04:00Tiedote

Suomen on mahdollista vähentää päästöjään 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä, Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Tämä vaatii kuitenkin selkeää poliittista ohjausta. Nyt julkaistun selvityksen mukaan Suomen päästöjä voidaan vähentää miltei puolella sellaisin toimin, joista ei koidu elinkaarensa aikana lisäkustannuksia tai jotka jopa tuovat säästöjä. Erityisesti tuulivoima ja liikenteen sähköistyminen tarjoavat Suomelle mahdollisuuden vähentää päästöjä kustannustehokkaasti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme