Kainuun ELY-keskus

Sivakkalehdon tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtäville

Jaa

Sivakkalehdon tuulipuiston ja sähkönsiirron voimajohdon YVA-ohjelmasta voi antaa mielipiteitä ja lausuntoja 5.5.2022 mennessä.

Sivakkalehdon tuulipuisto sijoittuu Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan eteläosiin.
Sivakkalehdon tuulipuisto sijoittuu Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan eteläosiin.

ABO Wind Oy ja Metsähallitus suunnittelevat tuulipuiston rakentamista Sivakkalehtoon Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan eteläosiin, noin 23 km Kajaanin keskustasta kaakkoon ja noin 25 km Sotkamon kirkonkylästä lounaaseen. Suunnitteilla on hankevaihtoehdosta riippuen enintään 39 tai 54 voimalaa, joiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho 6–10 MW.

Sivakkalehdon tuulivoimapuistoa koskeva ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma) on nähtävillä hankkeen verkkosivulla (www.ymparisto.fi/sivakkalehtotuulivoimaYVA) ja paperiversiona mielipiteiden ja lausuntojen esittämistä varten 5.5.2022 asti Sotkamon kunnanvirastossa, Kajaanin kaupungintalolla, ja Kainuun ELY-keskuksessa virastojen aukioloaikoina.

Hankkeen YVA-arviointiohjelmaa sekä samanaikaisesti vireillä olevaa tuulivoimayleiskaavahanketta esitellään yleisötilaisuuksissa Sotkamon kunnanvirastossa ke 20.4.2022 klo 17 alkaen ja Kajaaniin kaupungintalolla to 21.4.2022 klo 17 alkaen. Tilaisuuksissa on mahdollista tavata hanketoimijoita klo 14 alkaen. Osallistumislinkit tulevat em. verkkosivuille.

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Kainuun ELY-keskukseen 5.5.2022 mennessä sähköpostitse kirjaamo.kainuu@ely-keskus.fi tai postitse: Kainuun ELY-keskus, PL 115, 87101 Kajaani, käyntiosoite Kalliokatu 4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus, ympäristöasiantuntija Tatu Turunen,
puh. 0295 023 892, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Sivakkalehdon tuulipuisto sijoittuu Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan eteläosiin.
Sivakkalehdon tuulipuisto sijoittuu Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan eteläosiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme