Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sjätteklassarna i skolorna i Vasa får munskydd

Dela

Det rekommenderas att eleverna i sjätte klassen i Vasa stads grundläggande utbildning använder munskydd under skoldagen i enlighet med en ny rekommendation från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Varje elev får två munskydd per skoldag. Munskydden börjar delas ut så snart som möjligt i skolorna.

Bild: Mikael Matikainen
Bild: Mikael Matikainen

Den nya rekommendationen grundar sig på en uppdaterad munskyddsrekommendation från THL, enligt vilken det i fortsättningen rekommenderas att munskydd används av alla som fyllt 12 år. Bakgrunden till detta är Världshälsoorganisationen WHO:s rekommendation, enligt vilken 12-åringar och äldre bör följa principerna i munskyddsrekommendationerna för vuxna. 

THL rekommenderar att i de områden som är i accelerations- och spridningsfasen av epidemin ska munskydd användas i grundskolorna från och med sjätte klass samt i andra stadiets läroinrättningar och i högskolor. I grundskolan genomförs munskyddsrekommendationen klassvis oberoende av den enskilda elevens ålder. 

Eleverna i åk 7–9 har blivit bättre på att använda munskydd

För eleverna i åk 7–9 har en stark rekommendation om att använda munskydd gällt sedan oktober, och även de får fortsättningsvis dagligen två munskydd i skolan.

-För närvarande används munskydd i största delen av åk 7–9 i berömvärd grad. Det här är bra, och vi hoppas att eleverna orkar fortsätta att göra sin del för att förhindra smittspridningen. På så sätt tryggar vi att närundervisningen kan fortgå och skyddar våra närstående, sporrar skoldirektörerna Kari Nummela och Marianne West.

Kontakter

Bilder

Bild: Mikael Matikainen
Bild: Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum