Assemblin Oy

Skanska uudistaa Yleisradion käytössä olleen toimistotalon asunnoiksi

Jaa

Helsingin Töölössä Merikannontie 5:ssä sijaitseva toimistokiinteistö uudistetaan moderneiksi asunnoiksi. Kohteen pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja tilaajana Auratum Asunnot Helsinki Oy. Assemblin toteuttaa kohteen rakennusautomaatioratkaisut.

Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy
Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy

As. Oy Töölön Kesäkatu on kahdeksankerroksinen arvokiinteistö Sibeliuksen puiston ja Soutustadionin vieressä. Historiallisesti merkittävään ja uniikkiin kiinteistöön rakennetaan 146 asuntoa, kuntosali, spa-osasto ja viihtyisiä oleskelutiloja.

- Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme toteuttamaan tätä harvinaislaatuista hanketta. Hyödynnämme hankkeessa niin Skanskan toimitila-, asunto- kuin talotekniikkaosaamista, ja meillä on kiinnitettynä tähän parhaita korjausrakentamisen osaajiamme, kertoo Skanskan aluejohtaja Jukka Kylliö hankkeesta.

Vuonna 1968 valmistunut rakennus valmistui alun perin Yleisradion käyttöön ja se toimi Yleisradion pääkonttorina aina 1990-luvulle saakka. Kohteen on suunnittelut arkkitehti Kurt Simberg, jonka tunnetuin arkkitehtuurinen taidonnäyte on Svenska Handelshögskolan Helsingin Runeberginkadun ja Arkadiankadun kulmassa.

Kiinteistö on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-2 ja siellä säilytetäänkin useita alkuperäisiä arkkitehtonisesti upeita ratkaisuja kuten hotellimainen sisäänkäyntiaula puusisäkattoineen, vanhat porrashuoneet sekä osa julkisivun graniittilaattaverhouksesta.

As. Oy Töölön Kesäkadun talotekniset järjestelmät uusitaan täysin. Asuntoihin asennetaan muun muassa asuntokohtaisesti säädettävä lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihtokone. Asunnot varustellaan myös huoneistokohtaisilla viilennyslaitteilla.

- Tämän hetken trendinä on muuttaa vanhoja toimisto- ja tehdaskiinteistöjä asumiskäyttöön vastaamaan Helsingin keskustan alueen kasvavaan kysyntään. Olemme olleet mukana sadoissa saneerauskohteissa automaatio-osaamisellamme ja on mahtavaa jatkaa pitkää yhteistyötämme Skanskan osaajien kanssa As Oy Töölön Kesäkadussa, toteaa Assemblinin liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Rakennusautomaatiourakka on alkanut kohteessa kesäkuussa 2020 toteutussuunnittelulla ja kohde valmistuu kokonaisuudessaan 2022.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Auratum Asunnot luo mahdollisuuksia korkealuokkaiseen asumiseen rakennuttamalla uusia ja uudistamalla vanhoja arvokiinteistöjä nykyaikaan.

Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy
Julkaisun kuvituskuva: Auratum Asunnot Helsinki Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 970 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme