Vaasan kaupunki - Vasa stad

Skateparken i Metvikens aktivitetspark klar till hösten 

Dela

Vasa får en egen utomhusskatepark i höst. En cirka 1 000 kvadratmeter stor skatepark av betong byggs i Metvikens aktivitetspark på Vöråstans sida, i ändan av Storalånggatan norr om parkeringsområdet.

Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad

Byggandet börjar i slutet av juli, och man strävar efter att få det klart senast i slutet av september.Aktivt med i planeringen har också medlemmar i den lokala skateföreningen varit.

- Vi fick alla olika stilar av gatuskateboardåkning väl beaktade i planeringen.I parken ska ingå element för utövare på alla nivåer. Uppförsåkning och nerförsåkning i olika vinklar, och även svängda ramper i olika storlekar blir det.I någon mån lyckades vi också med ett helt flackt område, berättar Mika Lehtonen, chef för stadens idrottsverksamhet samt Jussi Haapamäki, sekreterare för Vaasa Skate ry.

Skateparken är ett samarbete över förvaltningsgränserna: byggherre för skateparken är Vasa stads kommunteknik, för finansieringen av investeringen svarar stadens idrottsservice och för underhållet av skateparken när det blivit klar svarar stadens ungdomsservice.

Utomhusskatepark viktig för utövarna

Enligt Haapamäki är det särskilt viktigt att man i Vasa nu får uttryckligen en utomhusskatepark, eftersom skateboardåkning uttryckligen är en utomhushobby.

-I skateboardkulturen ingår starkt att det i första hand alltid är utomhus som man åker skateboard. Vi hoppas att i och med en ordentlig utomhuspark kommer vi också att få flera aktiva utövare av skateboardåkning i Vasa.

Grenens utövare var också med och valde skateparkens läge tillsammans med stadens representanter.

-Läget i Metviksparken är helt fantastiskt: passligt centralt, hit är det lätt att ta sig från alla håll i Vasa. I skateboardåkning är det mera fråga om en stadskultur än om idrott, vilket gör att det är riktigt bra att parken placeras på en central plats i staden, beskriver Lehtonen och Haapamäki.

Kostnadskalkylen för projektet är 350 000 euro. Skateparken byggs av Leikkiset Oy.

Kontakter

Arbetschef Jari Kiveliö, tfn 0400 560 846, jari.kivelio@vaasa.fi

Bilder

Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Bild: Mikael Matikainen / Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum