Vaasan kaupunki - Vasa stad

Skeittipuisto valmistuu syksyksi Onkilahden toimintapuistoon 

Jaa

Vaasa saa oman ulkoskeittipuiston ensi syksynä. Noin 1 000 neliömetrin suuruinen betoninen skeittipuisto rakennetaan Onkilahden toimintapuistoon Vöyrinkaupungin puolelle, Pitkänkadun päähän parkkialueiden pohjoispuolelle.

Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki

Rakentaminen alkaa heinäkuun loppupuolella, ja valmista pyritään saamaan viimeistään syyskuun lopussa.Puiston suunnittelussa on ollut aktiivisesti mukana myös paikallisen skeittiseuran jäseniä.

- Saimme suunnittelussa otettua hyvin huomioon kaikki eri katuskeittauksen tyylit. Puistoon saadaan elementtejä kaiken tasoisille harrastajille. Nousuja ja laskuja on eri kulmissa, ja myös kaarevia ramppeja löytyy eri kokoisina. Kokonaan tasaistakin aluetta saatiin jonkun verran, kertovat kaupungin liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen sekä Vaasa Skate ry:n sihteeri Jussi Haapamäki.

Skeittipuisto valmistuu yhteistyönä yli hallintorajojen: skeittipuiston rakennuttajana toimii Vaasan kaupungin kuntatekniikka, investoinnin rahoituksesta vastaa kaupungin liikuntapalvelut ja skeittipuiston ylläpidosta vastaa sen valmistuttua kaupungin nuorisopalvelut.

Ulkoskeittipuisto tärkeä harrastajille

Haapamäen mukaan on erityisen tärkeää, että Vaasaan saadaan nyt nimenomaan ulkoskeittipuisto, sillä skeittaus on nimenomaan ulkoharrastus.

- Skeittikulttuuriin kuuluu vahvasti se, että aina ensisijaisesti skeitataan ulkona. Toivomme, että kunnollisen ulkopuiston myötä saadaan myös lisää aktiivisia skeittauksen harrastajia Vaasaan.

Lajin harrastajat olivat mukana myös valitsemassa skeittipuiston sijaintia yhdessä kaupungin edustajien kanssa.

- Sijainti Onkilahden puistossa on ihan loistava: sopivan keskeinen, tänne helppo kulkea joka puolelta Vaasaa. Skeittauksessa on enemmän kyse kaupunkikulttuurista kuin urheilusta, joten sijoittaminen kaupunkiin keskeiselle paikalle on todella hyvä asia, Lehtonen ja Haapamäki kuvailevat.

Hankkeen kustannusarvio on 350 000 euroa. Skeittipuiston rakentaa Leikkiset Oy.

Yhteyshenkilöt

Työpäällikkö Jari Kiveliö, puh. 0400 560 846, jari.kivelio@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen / Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme