Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Skidi-kirjastoauto tuo Monikielisen kirjaston Maailma Kylässä -festivaaleille 26.–27.5.2018

Jaa

Monikielinen kirjasto osallistuu Maailma kylässä -festivaaleille näytteilleasettajana yhteistyössä Helsingin kaupunginkirjaston Kirjastoauto-osasto Skidi-kirjastoauton kanssa. Osallistumisen keihäänkärkenä on monikulttuurisuus ja monikielisyys.

Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila
Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila

Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikille Suomessa asuville vieraskielisille kirjallisuutta noin 80 kielellä. Suurimmat kokoelmat ovat arabia, kiina, somali ja persia. Kokoelmissamme on yli 21 000 kirjaa, elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja aikakausilehtiä. Kirjaston aineistot sijaitsevat Pasilassa Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa. Aineistoa saa lainaan Pasilasta tai sitä voi tilata oman lähikirjaston kautta.

Kirjastoautossa on esillä festivaalin teeman mukaisesti kirjallisuutta ja musiikkia Afrikan eri maista ja eri kielillä. Myös Afrikan maiden kirjailijoiden suomeksi käännettyjä teoksia on tarjolla. Tämän lisäksi mukana on lastenkirjastoauton oma kiinnostava valikoima aineistoa: kirjoja, pelejä, musiikkia, elokuvia ja aikakauslehtiä. Kaikki kirjastoauton kokoelmat ovat lainattavissa Helmet-kirjastokortilla.

Monikielinen kirjasto festivaalin asiaohjelmantuottajana

Monikielinen kirjasto on myös yksi Maailma kylässä festivaalin asiaohjelmantuottajista. Apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar on kirjailija Riina Katajavuoren haastateltavana Rautatientorin Amazon-lavalla sunnuntaina 27.5.2018 klo 13.00. Haastattelun kantavana teemana on kirjaston merkitys vieraskielisen väestön kototutumisessa ja oman äidinkielisen aineiston saatavuudessa. Apulaiskaupunginjohtaja kertoo omakohtaisia kokemuksia siitä, mikä merkitys kirjastoilla on ollut hänelle uuteen kotimaahan muuton jälkeen ja pohdintoja millä keinoin maahanmuuttajataustaisia nuoria saataisiin innostettua kirjastojen käyttäjiksi.

Skidi-kirjastoauton tunnistaa sen kyljissä olevista Tove Janssonin ”Kuinkas sitten kävikään?” -kirjan hauskoista kuvituksista. Auto on mukana molempina festivaalipäivinä Rautatientorilla Open Finland-osastolla.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 26.–27.5.2018 Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten erityisasiantuntija.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Pilviö
Informaatikko / Information specialist
Monikielinen kirjasto / Multilingual library
PL 4100 / 00099 HELSINGIN KAUPUNKI / PO BOX 4100, FI-00099 CITY OF HELSINKI
Puh. / Tel. +358 9 310 85460

Kuvat

Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila
Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila
Lataa
Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila
Skidi-kirjastoauto, kuva Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme