Vaasan kaupunki - Vasa stad

Skidspår, skridskoområden och slalombackar sätts i skick med fart

Dela

I Vasa kan man redan åka skidor och skridsko. Skidspår och skridskoområden har satts i skick från och med slutet av november. I slalombackarna på Öjberget är snökanonerna också i full gång, och det är möjligt att backarna kan öppnas redan innan skolorna får jullov.

Konstsnöspåret på Öjberget. Bild: Vasa stad / Susanna Saari
Konstsnöspåret på Öjberget. Bild: Vasa stad / Susanna Saari

Aktuell information om i vilket skick alla skridskoområden, skidspår och slalombackar är kan man se på stadens skidspårs-, is- och backinfo på adressen https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/latuinfo/sv.html

- Konstsnöspåret på Öjberget är klart, och där kan man skida både fritt och klassiskt. Nästan alla andra skidspårsobjekt har också preparerats, men natursnö finns det emellertid ännu så litet av att det på flera motionsspår inte har varit möjligt att dra upp skidspår för klassisk stil, berättar chefen för idrottssektorn Mika Lehtonen.

Det är möjligt att man kan åka slalom på Öjberget redan innan skolorna tar jullov

I slalombackarna på Öjberget har snökanonerna varit i full gång från och med 26.11.

- Hoppas föret är gynnsamt så att vi kan öppna backarna rekordtidigt i år, säger Lehtonen hoppfullt.

Läget på Öjberget lönar det sig också att följa med på skidspårs-, is- och backinfo på adressen https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/latuinfo/sv.html. På Öjberget är också en webbkamera i användning. Kameran finns på Öjbergets webbsidor på adressen www.vaasa.fi/sv/ojberget

Nitton skridskoområden öppna

Frysningen av skridskoområdena inleddes i Vasa 25.11 på bobollsstadion, i Roparnäs, Storviken och Vöråstan. Öppna 9.12 är redan 13 skridskoområden och rinkar. Av de mindre isarna i parker är totalt sex öppna.

I regel fryses rinkarna och de stora isplanerna först. Totalt cirka 25 skridskoområden runt om i Vasa ska skötas och dessutom cirka tio mindre isområden, som finns t.ex. i samband med lekparkerna.

-På grund av den varmare period som har lovats kommer vi nu att koncentrera oss på att förstärka de isområden som redan är klara. Frysningen av de mindre isområdena kommer till följd av detta att fortgå först när föret är lämpligt för det, säger Lehtonen.

Kontakter

Bilder

Konstsnöspåret på Öjberget. Bild: Vasa stad / Susanna Saari
Konstsnöspåret på Öjberget. Bild: Vasa stad / Susanna Saari
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hur stort koldioxidavtryck konsumtionen i kommunerna står för reddes ut för första gången – ”En mera omfattande datagrund stöder kommunernas klimatarbete”26.1.2022 11:10:48 EET | Tiedote

Vasa har rett ut de växthusgasutsläpp som orsakas av konsumtion, dvs. koldioxidavtrycket. Beräkningen gjordes som en del av projektet Kulma, där de utsläpp av växthusgaser som härrör från konsumtionen för första gången beräknades för ett stort antal finska kommuner och städer på ett sådant sätt att de är jämförbara. Utöver Vasa deltog 14 andra kommuner i projektet.

Kuntien kulutuksen hiilijalanjälki selvitettiin ensimmäistä kertaa – "Laajempi tietopohja tukee kuntien ilmastotyötä"26.1.2022 11:07:55 EET | Tiedote

Vaasa on selvittänyt kuntien ja sen asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt, eli hiilijalanjäljen. Laskenta toteutettiin osana Kulma-hanketta, jossa kulutusperusteiset kasvihuonekaasupäästöt laskettiin ensimmäistä kertaa vertailukelpoisesti suurelle joukolle suomalaisia kuntia ja kaupunkeja. Vaasan lisäksi hankkeeseen osallistui 14 muuta kuntaa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum