Suomen metsäkeskus

Skogscentralen inleder samarbetsförhandlingar

Jaa

Finlands skogscentral inleder samarbetsförhandlingar för att balansera ekonomin för år 2018. Målet är att minska personalkostnaderna med 1,2 miljoner euro.

Arbetsgivarens förslag omfattar permitteringar, byte av semesterpenning till ledig tid, deltidsavtal och uppsägningar. Eventuella pensionsarrangemang kan minska behovet av uppsägningar. Samarbetsförhandlingarna gäller hela personalen. Inbesparingsbehovet på 1,2 miljoner euro motsvarar 20 årsverken.

Behovet av inbesparingar beror på att statsstödet till Skogscentralen minskar. Statsstödets andel av Skogscentralens budget är kring 85 procent. I statens budget finns ett förslag om att minska Skogscentralens statsstöd med 1,8 miljoner euro och det har minskat med 10 miljoner euro under åren 2012–2018.

Skogscentralen sysselsätter för tillfället ungefär 560 personer.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Eini
direktör
Finlands skogscentral
tfn 029 432 5401
ari.eini(at)skogscentralen.fi

Tietoja julkaisijasta

Skogscentralen har till uppgift att främja skogsbruket och branschnäringarna och ge skogsägarna råd i frågor som gäller skötseln och utnyttjandet av skogarna och skogsnaturen. Skogscentralen samlar in och distribuerar information om skogarna i Finland samt övervakar efterföljandet av skogslagstiftningen. Jord- och skogsbruksministeriet styr och utövar tillsyn över verksamheten.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus