Suomen metsäkeskus

Skogscentralens samarbetsförhandlingar avslutades

Jaa

Finlands skogscentrals samarbetsförhandlingar avslutades 19.12.2017. Sparbehovet minskade betydligt då det blev klart att Skogscentralens statsstöd minskar med en mindre summa än vad som ursprungligen föreslogs. De förhandlande parterna kom överens om att det kvarvarande sparbehovet kan skötas bland annat med interna arrangemang och pensioneringar.

Arbetsgivarens ursprungliga förslag var att spara 1,2 miljoner euro i personalkostnader. Sparbehovet beror på Skogscentralens minskade statsstöd.

Skogscentralen sysselsätter just nu kring 560 personer.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Eini
direktör, Finlands skogscentral
tfn 029 432 5401
ari.eini(at)skogscentralen.fi

Tietoja julkaisijasta

Skogscentralen har till uppgift att främja skogsbruket och branschnäringarna och ge skogsägarna råd i frågor som gäller skötseln och utnyttjandet av skogarna och skogsnaturen. Skogscentralen samlar in och distribuerar information om skogarna i Finland samt övervakar efterföljandet av skogslagstiftningen. Jord- och skogsbruksministeriet styr och utövar tillsyn över verksamheten.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus