Espoon kaupunki - Esbo stad

Skolprojektet i Otnäs bereds i samarbete

Jaa

Esbo har utrett hyrning av lokaler i Otnäs för minst två gymnasiers behov samt som tillfälliga, ersättande lokaler för grundskolor och som kontorslokaler för staden. Lokaler som eventuellt lämpar sig för ändamålet har hittats på adressen Datavägen 6, men något beslut om att hyra lokalerna eller vilka skolor som skulle flyttas till lokalerna har ännu inte fattats.

Planen skulle göra det möjligt att placera flera skolor eller gymnasier samt kontorslokaler för flera hundra arbetstagare eller tillfälliga, ersättande lokaler i samma byggnad. Stadsstyrelsens lokal- och bostadssektion uppmanade den 19 juni 2017 att beredningen av skolprojektet i Otnäs och förhandlingar om hyresavtal i kontorsbyggnaden på adressen Datavägen 6 fortsätts. Fastigheten ägs av YIT Byggnads Ab och HGR Property Partners Oy. Rumsytan som hyrs ut är cirka 25 000 kvadratmeter.

Några beslut i ärendet har ännu inte fattats och något hyresavtal för lokalerna har ännu inte ingåtts. Beredningen framskrider i samarbete mellan teknik- och miljösektorn och bildningssektorn så att de olika parterna hörs. Ett eventuellt hyresavtal tas senare upp till behandling i stadens organ.

Vilka skolor och verksamheter vid staden som en eventuell flyttning till lokalerna gäller är under utredning

Bildningssektorn har utrett olika alternativ för en eventuell användning av fastigheten vid Datavägen. I utredningsarbetet har man bl.a. beaktat det ökande behovet av engelskspråkiga elevplatser. Därför har man bl.a. utrett om Espoo International School, som för närvarande ligger i Storåkern, skulle kunna flytta till lokalerna vid Datavägen, om staden beslutar sig för att hyra dem. Vid beredningen har man också övervägt en flyttning av Olarin lukio och Mattlidens gymnasium och gymnasiets engelska IB-linje till lokalerna. Planerna presenterades och presenteras för vårdnadshavarna på invånarmöten 5.9 och 11.9.2017.

Finska utbildnings- och dagvårdsnämnden och nämnden Svenska rum ger utlåtanden om projektet med tanke på undervisningen, pedagogiken, verksamheten, ekonomin och servicenätet för undervisningen. Utbildnings- och dagvårdsnämnden behandlar ärendet vid sitt möte den 20 september och nämnden Svenska rum den 28 september 2017.  Efter behandlingen i nämnderna bereds ett beslutsförslag för stadsstyrelsens lokal- och bostadssektion samt för budgeten.

Ytterligare upplysningar

Tekniska direktören Olli Isotalo, tfn 050 593 3359
Bildningsdirektör Aulis Pitkälä, tfn 043 827 1105

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme