SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV-Barometri: Kannattaako asunnon remontoiminen ennen myyntiä? Kysyimme välittäjiltä!

Jaa

Moni asunnon myyjä miettii myyntitilanteessa, kannattaako kodin kunnostamien myyntiä varten ja kuinka paljon vanhan kodin remontoimiseen on kannattavaa varata budjettia. Remontoiminen paremman myyntihinnan toivossa voi houkuttaa. Mutta saako remonttirahat kauppahinnassa takaisin ja millaisesta remontista myyntitilanteessa on myyjälle eniten hyötyä?

Barometriin vastanneista välittäjistä yli 60 prosenttia oli sitä mieltä, että asunto kannattaa kunnostaa tai remontoida ennen myyntiä.

Remonttia puoltaneiden välittäjien mielestä remontti kannattaa, koska sen avulla asunto on mahdollista saada nopeammin kaupaksi tai siitä saadaan myydessä parempi kauppahinta.

”Remontin kannattavuus myyntitilanteessa riippuu kuitenkin myös sen hetkisestä markkinatilanteesta, asunnon sijainnista sekä kysynnän ja tarjonnan suhteesta. Kaikilla paikkakunnilla remonttirahoja ei markkinatilanteesta johtuen välttämättä saa aina takaisin”, kertoo välittäjä.

Ostajaa kiinnostaa erityisesti keittiön ja kylpyhuoneen kunto

Miten myynnissä olevaa asuntoa sitten kannattaisi kunnostaa ilman, että remonttirahat valuvat hukkaan? Kysyimme välittäjiltä, millaista remonttia he asunnon myyjälle suosittelisivat.

”Kylpyhuone on yksi niistä asioista, joita potentiaalinen ostaja tarkastelee kriittisesti. Huonokuntoinen ja kulahtanut kylppäri ei houkuttele ostajaa, paitsi jos tämä nimenomaan etsii remonttikohdetta”, kertoo eräs välittäjistä.

SKV:n välittäjistä lähes 60 prosenttia suositteleekin kiinnittämään huomiota kylpyhuoneen kuntoon. Kaakeleiden ja märkätilojen kalusteiden uusiminen muuttaa nopeasti kylpyhuoneen ilmettä.

Toinen ostajaa varmasti kiinnostava tila on keittiö ja yli puolet välittäjistä suositteleekin keittiön ilmeen päivittämistä, kuten vetimien, tasojen tai kaappien vaihtamista.

”Kovin kallista keittiöremonttia en kuitenkaan pidä järkevänä, koska kalliilla toteutettu uusi keittiö ei välttämättä miellytä tulevan omistajan makua”, toteaa eräs välittäjä.

Kolmanneksi suositelluin remontti oli pintaremontti, eli esimerkiksi seinäpintojen uudelleen maalaus tai tapetointi. Myös muu pienremontointi, kuten rikkinäisten listojen uusiminen sekä maalaaminen ja kahvojen tai vetimien vaihtaminen on välittäjien mukaan useimmiten kannattavaa. 

Pidä remonttibudjetti maltillisena – joskus siisteys ja ehjät pinnat riittävät

Aina remontti ei kuitenkaan ole tarpeen, vaan jo pienemmilläkin toimenpiteillä asunnon ilmeen saa raikkaammaksi myyntiä varten.

”Joskus tehokas siivoaminen ja turhan tavaran karsiminen ovat tarpeeksi. Jos kuitenkin remontoit, käytä laadukkaita materiaaleja ja neutraaleja sävyjä”, neuvoo välittäjä.

Varsinkin vanhoissa kiinteistöissä asunnon kunto ei ole ainoa asia, mikä ostajaa kiinnostaa.

”Vanhemmissa kiinteistöissä ostajaa voi kiinnostaa enemmän taloyhtiön tulevat putkiremontit ja peruskorjaukset, kuin itse asunnon remontit, jotka ostaja voi hyvin teettää myöhemmin oman makunsa mukaisesti”, kertoo välittäjä. 

Yhteyshenkilöt

Timo Kaisla, toimitusjohtaja, SKV Kiinteistönvälitys
timo.kaisla@skv.fi
puh. 040 700 9595

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SKV Kiinteistönvälitys Oy
SKV Kiinteistönvälitys Oy
Valimotie 9
00380 Helsinki

http://www.skv.fi/yhteystiedothttp://www.skv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV Asuntosijoitusbarometri: Asuntosijoittajien aktiivisuus vaihtelevaa asuntomarkkinoilla – pienten kerrostaloasuntojen kauppa kuitenkin vilkasta8.10.2019 07:30:00 EESTTiedote

Kysyimme SKV Kiinteistönvälityksen välittäjiltä, miltä asuntosijoitusmarkkinat näyttävät eri puolilla Suomea. Välittäjien mukaan asuntosijoittajien aktiivisuus on ollut kuluvana vuonna vaihtelevaa. Sijoittajienkin suosimien pienten kerrostaloasuntojen kauppa on kuitenkin vilkastunut Suomessa viime vuodesta.

SKV Mökkibarometri: Hyväkuntoisille rantamökeille riittää kysyntää – mökin myyjän hyvä varautua jätevesiasetuksen voimaantuloon1.4.2019 07:30:00 EESTTiedote

SKV Kiinteistönvälityksen Mökkibarometrin mukaan tulevan kevään ja kesän mökkikauppa tulee kauppamääriltään ja hinnoiltaan noudattelemaan viime vuoden lukuja. Tänä vuonna mökin myyntiä suunnittelevan kannattaa aloittaa myyntitoimenpiteet ajoissa, ja huomioida myös lokakuussa voimaan tulevan jätevesiasetuksen vaatimukset.

SKV-Barometri: Sosiaalisen median hyödyntäminen, kaupunkien sisäinen eriytyminen sekä ostajien uudenlainen arvomaailma olivat kiinteistönvälityksen isoimpia trendejä vuonna 201814.12.2018 07:30:00 EETTiedote

Kysyimme SKV Kiinteistönvälityksen välittäjiltä, millaisia trendejä kiinteistönvälityksessä on ollut nähtävillä kuluvana vuonna. Isoimmiksi välityksen ilmiöiksi ovat välittäjien mukaan nousseet sosiaalisen median käyttö sekä myynnin että asunnon etsimisen välineenä, sekä kaupungin sisäinen eriytyminen ja ostajien uudenlainen arvomaailma. Tulevaisuudessa kiinteistönvälityksessä onkin entistä tärkeämpää ymmärtää asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja pystyä tarjoamaan niihin sopivat ratkaisut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme