SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV-Barometri: Sosiaalisen median hyödyntäminen, kaupunkien sisäinen eriytyminen sekä ostajien uudenlainen arvomaailma olivat kiinteistönvälityksen isoimpia trendejä vuonna 2018

Jaa

Kysyimme SKV Kiinteistönvälityksen välittäjiltä, millaisia trendejä kiinteistönvälityksessä on ollut nähtävillä kuluvana vuonna. Isoimmiksi välityksen ilmiöiksi ovat välittäjien mukaan nousseet sosiaalisen median käyttö sekä myynnin että asunnon etsimisen välineenä, sekä kaupungin sisäinen eriytyminen ja ostajien uudenlainen arvomaailma. Tulevaisuudessa kiinteistönvälityksessä onkin entistä tärkeämpää ymmärtää asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja pystyä tarjoamaan niihin sopivat ratkaisut.

Sosiaalisen median käytön lisääntyminen ja monipuolistuminen oli SKV Kiinteistönvälityksen välittäjien mielestä isoin toimialaa kuluvana vuonna muuttanut trendi. Ilmiön ennustettiin myös vahvistuvan tulevina vuosina. Sosiaalista mediaa käyttävät sekä asunnon ostajat että myyjät.

”Barometrin vastausten mukaan ostajat etsivät asunto-ilmoituksia sosiaalisesta mediasta, ottavat yhteyttä välittäjään kiinnostavista asunnoista ja sopivat yksityisesittelyn. Välittäjien mukaan yleisesittelyissä väkeä ei enää käy yhtä paljon kuin ennen. Somesta onkin tullut tärkeä uusi markkinointikanava kiinteistönvälittäjille”, SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa kertoo.

Toisena isona kiinteistönvälitysalaan vaikuttavana trendinä välittäjät mainitsivat kaupungin sisällä tapahtuvan alueiden eriytymisen. Barometrin mukaan hyvillä alueilla riittää kysyntää ja niillä sijaitsevista asunnoista ollaan valmiita maksamaan enemmän. Sen sijaan syrjäisimmillä alueilla hinnan pitää ehdottomasti olla kohdillaan, jos haluaa saada asunnon myydyksi; kaikilla alueilla edes alhainen hinta ei enää houkuttele ostajia.

Vihreät arvot ohjaavat asunnonvalintaa tulevaisuudessa yhä enemmän

Kolmantena ilmiönä barometrissä nousi kuluttajaryhmien arvojen erilaistuminen.Vanhempien ja nuorempien ihmisten ajatuksissa ja tarpeissa asunnon ostamisen suhteen on välittäjien mukaan iso ero.

Välittäjien mukaan vihreät arvot tulevat merkitsemään tulevaisuudessa asunnonvaihtajalle yhä enemmän. Erityisesti nuoremmat ostajat kyselevät tarkkaan lämmitys- ja energiamuodoista, kierrätysasioista ja julkisen liikenteen hyödyntämismahdollisuuksista yksityisautoilun sijaan. Barometrissä nousi myös esille, että pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuu runsas määrä ihmisiä, joilla on erilaisia tarpeita, ja halua asua puhtaan luonnon ympäröimänä ilman ruuhkia, saasteita ja kaupungistumisen mukanaan tuomia lieveilmiöitä.

Väestön ikärakenteen muutokset aiheuttavat uudenlaisia tarpeita asumiseen. Suurten ikäluokkien eläköityessä kerrostaloasumisen suosio lisääntyy huomattavasti ja vanhoja isoja omakotitaloja tulee tarjolle enemmän, kuin niille on kysyntää. Välittäjien mukaan keskustasijainti, hissi ja kattavat palvelut tulevat jatkossa olemaan entistä tärkeämpiä etsittäessä asuntoa iäkkäämmälle asiakkaalle.

”Barometrin tulokset tukevat näkemyksiämme siitä, että ala kehittyy vauhdilla ja että tulevaisuuden kiinteistönvälityksessä on entistä tärkeämpää ymmärtää asiakkaan yksilölliset tarpeet ja pystyä löytämään juuri heille oikeat ratkaisut”, Hintsa toteaa.

Barometriin vastasi yhteensä 38 SKV Kiinteistönvälityksen välittäjää eri puolilta Suomea.

Yhteyshenkilöt

Anu-Elina Hintsa, liiketoimintajohtaja, SKV Kiinteistönvälitys
anu-elina.hintsa@skv.fi
puh. 050 482 3807

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SKV Kiinteistönvälitys Oy
SKV Kiinteistönvälitys Oy
Valimotie 9
00380 Helsinki

http://www.skv.fi/yhteystiedothttp://www.skv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV Mökkibarometri: Hyväkuntoisille rantamökeille riittää kysyntää – mökin myyjän hyvä varautua jätevesiasetuksen voimaantuloon1.4.2019 07:30:00 EESTTiedote

SKV Kiinteistönvälityksen Mökkibarometrin mukaan tulevan kevään ja kesän mökkikauppa tulee kauppamääriltään ja hinnoiltaan noudattelemaan viime vuoden lukuja. Tänä vuonna mökin myyntiä suunnittelevan kannattaa aloittaa myyntitoimenpiteet ajoissa, ja huomioida myös lokakuussa voimaan tulevan jätevesiasetuksen vaatimukset.

Muutoksia SKV Kiinteistönvälityksen johdossa – Anu-Elina Hintsa SKV:n liiketoimintajohtajaksi16.1.2018 14:39:35 EETTiedote

SKV Kiinteistönvälitys Oy:n ylimmässä johdossa tapahtuu muutos, kun KTM, VTM Anu-Elina Hintsa aloittaa SKV:n liiketoimintajohtajana 3.2.2018 nykyisen toimitusjohtaja Timo Kaislan siirtyessä konsernin ulkopuolelle. Samalla Realia Group -konserniin kuuluva SKV Kiinteistönvälitys siirtyy ylimmän johdon tittelin osalta muiden konserniyhtiöiden kanssa yhtenäiseen käytäntöön, jossa yhtiötä johtaa liiketoimintajohtaja. Anu-Elina Hintsa on viimeksi toiminut Realia Group -konsernin strategia- ja integraatiojohtajana, ja hän jatkaa uudessa tehtävässään Realia Group -konsernin johtoryhmän jäsenenä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme