Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Slangimuisteloja hellahuoneessa

Jaa

Työväenasuntomuseossa Kirstinkuja 4:ssä Alppilassa muistellaan neljänä syyskuun torstaina menneen ajan Helsinkiä yhdessä Stadin slangi ry:n slangintaitajien kanssa. Muistojaan saa mielihyvin jakaa, vaikkei slangi aivan omalla kielellä taipuisikaan. Muistelutilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lapsia leikkimässä Kolmannella linjalla 1950-luvun alussa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eino Heinonen
Lapsia leikkimässä Kolmannella linjalla 1950-luvun alussa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eino Heinonen
https://www.facebook.com/tyovaenasuntomuseo/?fref=ts
Työväenasuntomuseon Facebook-sivu

to 7.9.2017 klo 14 Lapsena Kirstarilla

Alkajaisiksi palataan museorakennuksen, Kirstinkadun vanhojen työväenasuntojen, vaiheisiin. Muistelijoina ovat talossa lapsena asunut Pia Landén ja siellä mummolassa käynyt Matti Herlevi.

to 14.9.2017 klo 14 Mun Stadi

Raija Tervomaa, slangiakin taitava kirjailija, johdattaa upouuden Mun Stadi -kirjansa tarinoihin talvisodasta nykypäivään. Jutut kertovat Helsingin mestoista, tyypeistä ja erinäisistä sattumuksista.

to 21.9.2017 klo 14 Nuoruus Berkassa

Muisteloissa palataan Pitkänsillan takana, Hakaniemessä, Kalliossa ja Vallilassa, elettyyn nuoruuteen 1950–60-luvuilla. Paula Toivonen herättelee muistoja sanoin ja kuvin.

to 28.9.2017 klo 14 Skloddit braijaa

Entisajan helsinkiläislasten, niin tyttöjen kuin poikienkin, pelit ja leikit ovat viimeisten muisteloiden aiheina. Muistatko vielä, miten fölkkistä leikittiin, kyselevät Raija Tervomaa ja Paula Toivonen.

Työväenasuntomuseo

Kirstinkuja 4

Auki 15.10.2017 asti ke–su klo 11–17.

VAPAA PÄÄSY

Tiedotuskuvia on osoitteessa

http://helsinki.emmi.fi/l/nB6DNWkLPtcx

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tutkija-tuottaja Jere Jäppinen puh. 09 3103 6505 tai jere.jappinen@hel.fi

Kuvat

Lapsia leikkimässä Kolmannella linjalla 1950-luvun alussa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eino Heinonen
Lapsia leikkimässä Kolmannella linjalla 1950-luvun alussa. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eino Heinonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Helsingin monikulttuurisessa itsenäisyyspäivänjuhlassa näkyy saamelaisuus22.11.2017 08:00Tiedote

Sata vuotta itsenäisyyttä. Sinä aikana Suomi on ottanut paikkansa maailmassa, rakentunut uudelleen, kansainvälistynyt ja kehittänyt oman ainutlaatuisen identiteettinsä. Helsinki on yhä monimuotoisempi kaupunki, ja se heijastuu myös Suomen itsenäisyyspäivän viettoon. Suomen 100-vuotiaan Itsenäisyyden juhlistamiseksi Finlandia-talolla järjestetään monikulttuurinen ja monimuotoinen itsenäisyyspäivän juhla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme