SM-voittaja Otto Hietamies lähtee Nuorten Kokkien Maailman Mestaruuskisoihin Meksikoon 6 - 9.10.22
Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailu on maailman vanhimman gastronomisenLa Chaîne des Rôtisseurs- järjestön järjestämä maailmanlaajuinen kilpailu. Kilpailulla on pitkät perinteet, ensimmäinen kilpailu käytiin vuonna 1977. La Chaîne des Rôtisseurs-järjestössä on aina kunnioitettu keittiön ja hienon ruokailun arvoja ja perinteitä. Järjestö kannustaa ja tukee nuorten kokkien koulutusta maailmanlaajuisesti kansainvälisen Nuorten Kokkien -kilpailun kautta.
Kilpailussa jokainen saa samanlaisen mustan laatikon, jonka avulla he voivat koota valitsemansa menun neljälle hengelle. Menussa tulee olla alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Mustan laatikon avaamisen jälkeen, jokaisella kilpailijalla on 30 minuuttia aikaa suunnitella ja kirjoittaa kolmen ruokalajin menu englanniksi tai ranskaksi, jonka aikana kilpailun johtaja ja keittiövalvoja tarkistavat kaikkien kilpailijoiden omat työvälinelaatikot. Kilpailussa saa käyttää vain ennalta ilmoitettuja työvälineitä. Hyväksyntöjen jälkeen kokkausaikaa on 3,5h.
Maaliskuussa 2022 Suomen kilpailun voittanut Nuorten kokkien Mestari Otto Hietamies työskentelee Lapland Hotels Bulevardi, Ravintola KULTÁ-keittiössä Helsingissä. Kansallisen kilpailun voitettuaan Otto on harjoitellut tiiviisti kohti Meksikon kisoja.
”Olemme valmentaja Sanna Rahkosen kanssa hioneet pitkin kesää valmiit komponentit kisoja varten ja nyt juuri ennen kisoja tapahtuu lopullinen annosten viilaaminen”, sanoo kilpailua kovasti odottava Otto Hietamies.
”Lähdemme sillä asenteella, että kärkikolmikossa ollaan. Otto on valmistautunut ja harjoitellut huolellisesti tähän ainutlaatuiseen kilpailuun tähtäimenään vähintään mitali. Oton taidot huomioiden, upea menestys on realistinen tavoite”, sanoo kilpailuun lähtevä Suomen kansallisen kilpailun johtaja Esa Koppelo. Esa toimii myös kansainvälisen kilpailun makutuomarina Suomen edustajana.
Vuonna 2021 ja 2020 voitto on mennyt Norjaan. Suomi on ollut edellisen kerran kärkikolmikossa vuonna 2018, jolloin pronssisijan otti Emmiina Marianne Lehtonen ja vuonna 2015 hopeasijan otti Laura Virolainen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Suomen kansallisen kilpailun johtaja, Conseiller Culinaire Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja 040 545 3321
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargee de Presse, Niki Malmros,
finlande@rotisseurs.fi ja 040-5255982
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.