Chaîne des Rôtisseurs Finlande

SM-voittaja Otto Hietamies lähtee Nuorten Kokkien Maailman Mestaruuskisoihin Meksikoon 6 - 9.10.22

Jaa

Nuorten lupausten eli alle 27-vuotiaiden tasokkaiden kokkien maailmanmestaruuskilpailut käydään lokakuussa Meksikossa. Kilpailuun osallistuu yhteensä 18 kokkia ympäri maailman. Koko päivän kestävä kilpailu käydään Le Cordon Bleu Institutissa, joka sijaitsee Universidad Anahuacin kampuksella. Näille nuorille, jotka ovat ensin voittaneet kansallisen kilpailun, tämä Meksikon kilpailu on merkittävä avaintapahtuma, sillä se voi muuttaa monenkin kilpailijan työuran.

Otto Hietamies
Otto Hietamies

Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 -kilpailu on maailman vanhimman gastronomisenLa Chaîne des Rôtisseurs- järjestön järjestämä maailmanlaajuinen kilpailu. Kilpailulla on pitkät perinteet, ensimmäinen kilpailu käytiin vuonna 1977. La Chaîne des Rôtisseurs-järjestössä on aina kunnioitettu keittiön ja hienon ruokailun arvoja ja perinteitä. Järjestö kannustaa ja tukee nuorten kokkien koulutusta maailmanlaajuisesti kansainvälisen Nuorten Kokkien -kilpailun kautta.

Kilpailussa jokainen saa samanlaisen mustan laatikon, jonka avulla he voivat koota valitsemansa menun neljälle hengelle. Menussa tulee olla alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Mustan laatikon avaamisen jälkeen, jokaisella kilpailijalla on 30 minuuttia aikaa suunnitella ja kirjoittaa kolmen ruokalajin menu englanniksi tai ranskaksi, jonka aikana kilpailun johtaja ja keittiövalvoja tarkistavat kaikkien kilpailijoiden omat työvälinelaatikot. Kilpailussa saa käyttää vain ennalta ilmoitettuja työvälineitä. Hyväksyntöjen jälkeen kokkausaikaa on 3,5h.

Maaliskuussa 2022 Suomen kilpailun voittanut Nuorten kokkien Mestari Otto Hietamies työskentelee Lapland Hotels Bulevardi, Ravintola KULTÁ-keittiössä Helsingissä. Kansallisen kilpailun voitettuaan Otto on harjoitellut tiiviisti kohti Meksikon kisoja.

”Olemme valmentaja Sanna Rahkosen kanssa hioneet pitkin kesää valmiit komponentit kisoja varten ja nyt juuri ennen kisoja tapahtuu lopullinen annosten viilaaminen”, sanoo kilpailua kovasti odottava Otto Hietamies.

”Lähdemme sillä asenteella, että kärkikolmikossa ollaan. Otto on valmistautunut ja harjoitellut huolellisesti tähän ainutlaatuiseen kilpailuun tähtäimenään vähintään mitali. Oton taidot huomioiden, upea menestys on realistinen tavoite”, sanoo kilpailuun lähtevä Suomen kansallisen kilpailun johtaja Esa Koppelo. Esa toimii myös kansainvälisen kilpailun makutuomarina Suomen edustajana.

Vuonna 2021 ja 2020 voitto on mennyt Norjaan. Suomi on ollut edellisen kerran kärkikolmikossa vuonna 2018, jolloin pronssisijan otti Emmiina Marianne Lehtonen ja vuonna 2015 hopeasijan otti Laura Virolainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Suomen kansallisen kilpailun johtaja, Conseiller Culinaire Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja 040 545 3321

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargee de Presse, Niki Malmros,
finlande@rotisseurs.fi ja 040-5255982

Kuvat

Otto Hietamies
Otto Hietamies
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlandehttp://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme