Small Giant Games Oy

Small Giant Games vuoden 2017 startup-yritysten kasvuraketti Suomessa

Jaa

Pelialan osaajien rekrytoiminen kasvun suurimpana rajoitteena.

Helsinki 6. maaliskuuta 2018

– Mobiilipeliyhtiö Small Giant Games oli liikevaihdoltaan nopeiden kasvanut kasvuyritys Suomessa vuonna 2017. Yhtiön tarkastetun tilinpäätöksen perusteella liikevaihto oli 27,9 miljoonaa euroa ja kasvoi siten ​7491%​ suhteessa vuoden 2016 liikevaihtoon, joka oli 0,36 miljoonaa euroa. Merkittävien markkinointi-investointien vuoksi yhtiön tilikauden liiketappio oli koko vuoden osalta 4,0 miljoonaa euroa, mutta liiketoiminta kääntyi kannattavaksi jo marraskuussa 2017.

Voimakkaan kasvun taustalla on yhtiön uuden Empires & Puzzles pelin julkaisu maaliskuussa 2017. Peli on noussut jo yli 100:ssa maassa iOS ja Android -sovelluskaupoissa 100:n parhaiten tuottavan sovelluksen joukkoon.

”Näin nopeaa kasvua ei voi saavuttaa ilman erinomaista peliä ja voimakasta panostusta markkinointiin. Investoimme viime vuonna 20 miljoonaa euroa Empires & Puzzles pelin markkinointiin.”, kertoo Small Giant Games Oy:n toimitusjohtaja ​Timo Soininen​. ”Uskomme näiden markkinointipanostusten siivittävän kasvuamme edelleen vuoden 2018 aikana, ja lisäksi pelin menestyksen myötä pystymme kasvattamaan markkinointiamme jatkuvasti edelleen.”

Soininen kertoo yrityksen aloittaneen myös tulevien pelikonseptien kehittämisen: ”Voimakkaan kasvun jatkaminen Empires & Puzzles -pelille on meille luonnollisesti tärkeää, mutta olemme ottaneet askeleita myös seuraavan pelin kehityksessä”. Kasvun suurimpana rajoitteena Soininen mainitsee pelialan huippuosaajien rajallisen määrän Suomessa, ”Alan osaajia on edelleen varsin rajoitettu määrä Suomessa ja mekin olemme rekrytoineet ison osan tiimistämme ulkomailta. Palkkaamme tänäkin vuonna lisää kokeneita pelintekijöitä sekä nuoria uusia kykyjä.”

Suomalaisen pelialan kattojärjestön Neogames Finland Ry:n johtaja ​KooPee Hiltunen​ kuvaa Small Giant Gamesin menestystä alalle toivotuksi. ”On hienoa, että syntyy uusia yrityksiä, jotka pystyvät menestymään kansainvälisesti erittäin kilpaillulla markkinalla. Small Giant Gamesin tapainen huima kasvu on mahdollista, kun kaikki pelinkehityksen osatekijät osuvat oikealla tavalla kohdalleen”. KooPee Hiltunen näkee työvoiman puutteen merkittävänä alan kasvua rajoittavana tekijänä, ”Toimialaa rasittava kokeneiden pelinkehittäjien puute näyttää edelleen jatkuvan ja hidastavan alan kasvumahdollisuuksia. Tällä hallituskaudella ulkomaalaisten huippuosaajien maahantuloa on jo helpotettu, mutta työtä on jatkettava että kokeneen työvoiman saatavuus saadaan turvattua. Myös pelialan koulutus vaatii panostamista myös jatkossa."

Empires & Puzzles -traileri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Soininen
toimitusjohtaja
Small Giant Games
press@smallgiantgames.com
050 564 8269

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Small Giant Games Oy
Bulevardi 2-4A, 5krs
00120 Helsinki

http://www.smallgiantgames.com/

Small Giant on helsinkiläinen mobiilipelistudio, jossa on tällä hetkellä 25 työntekijää. Kokenut tiimi koostuu muun muassa entisistä Habbo Hotellin, Rovion ja Remedy Entertainmentin avainhenkilöistä sekä kansainvälisistä huipputason pelikehittäjistä ja graafikoista. Yritys kehittää mukaansatempaavia mobiilipelejä, joissa yhdistyvät innovatiiviset pelimekaniikat, monipuoliset animaatiot ja näyttävät grafiikat sekä moninpelaaminen.

Small Giant tiedotti ​20. ​helmikuuta toteuttaneensa 33 miljoonan euron sijoituskierroksen Empires & Puzzles -pelin kasvun vauhdittamiseen ja uusien pelien kehittämiseen. Yhtiö ollessa jo kannattava, osa sijoituksesta käytettiin osakeostoihin yhtiön perustajilta ja henkilöstöltä

Empires & Puzzles

Empires & Puzzles on uudenlainen fantasiaroolipeli, joka yhdistää uniikilla tavalla strategisen match-3-puzzle -taistelun, tukikohdan rakentamisen sekä pelihahmojen keräämisen. Pelissä on tarkoitus voittaa vastustaja yhdistelemällä taistelutantereella olevia kilpiä ja lähettää niistä muodostuvia joukkoja taisteluun. Lisäksi pelissä on sadoittain päivitettäviä sankarihahmoja, joilla kaikilla on omat erikoisvoimansa. Pelihahmojen erikoisvoimilla on suuri merkitys pelissä käydyissä taisteluissa. Pelaajat voivat myös muodostaa liittoumia ja osallistua taisteluihin toisia pelaajia vastaan. Pelaamisen aloittaminen on tehty helpoksi, mutta peli tarjoaa paljon syvyyttä ja strategisia ulottuvuuksia.

Lisätietoja Empires & Puzzles -Facebook-sivulta, Twitteristä ja Small Giant Gamesin Sivuilta.

Peli on ladattavissa ilmaiseksi App Store- ja Google Play -kaupoista.

App Store: https://itunes.apple.com/app/id1117841866

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smallgiantgames.empires 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.