Visit Tampere

Smart Destination -tapahtuma rakentaa Tampereelta Pohjoismaista hiilineutraalin matkailun yhteistyötä

Jaa
Hiilineutraalin matkailun mahdollistaminen on koko matkailualan yhteinen haaste ja sen ratkaiseminen vaatii rajat ylittävää tiedonvaihtoa ja yhteistä kehittämistä. Kansainvälinen Smart Destination -tapahtuma Tampereella tuo yhteen matkailun asiantuntijoita ja rakentaa laaja-alaista yhteistyötä.
Smart Destination -tapahtuma Tampereella 15.9.2021
Smart Destination -tapahtuma Tampereella 15.9.2021

Tervetuloa mukaan kansainväliseen Smart Destination -webinaariin keskiviikkona 15.9.2021. Tampereen, Helsingin ja Göteborgin yhdessä järjestämä virtuaalitapahtuma pureutuu asiantuntijapuheenvuorojen kautta matkailualan kestävyyshaasteeseen.  

Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja hiilipäästöjen laskennasta, dataratkaisuista, vastuullisuudesta ja Smart Destination -kehittämisestä. Puhujina muun muassa Euroopan komission Policy Officer Misa Labarile, työ- ja elinkeinoministeriön johtava asiantuntija Sanna Kyyrä, Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Mäkelä ja Katarina Thorstensson, Head of Sustainability Göteborg & CO:sta. Tutustu seminaarin ohjelmaan täältä ja lue lisää puhujista. 

–  Smart Destination tarkoittaa ennen kaikkea matkailun kestävän tulevaisuuden rakentamista. Siihen tarvitaan hyvää alueellista yhteistyötä ja kumppanuuksia, esimerkiksi Tampereella Kestävä Tampere 2030 -ohjelman ja Smart City -ohjelman kanssa. Tässä data ja hiilijalanjäljen, liikkumisen sekä niiden kehityksen mittarointi ovat avainroolissa, kertoo Visit Tampereen kestävän matkailun kehityksen projektipäällikkö Matti Pollari.   

Tapahtuman tavoitteena on muun muassa tiivistää hyvin alkanutta yhteistyötä Göteborgin kanssa ja vahvistaa kansainvälistä verkostoa matkailun kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi. 

– Smart Destination -ajattelun päämääränä on auttaa matkailuteollisuutta rakentamaan matkailijoille parempia ja kestävimpiä elämyksiä. Dataratkaisujen ja tiedon avulla älykkäät destinaatiot voivat kohdentaa investointinsa ja resurssinsa entistä laadukkaamman tarjonnan kehittämiseen, kertoo, projektipäällikkö Niklas Masuch, Göteborg & Co. 

– Vastuullisuus on Helsingissä kaiken toimintamme ytimessä – aivan kuten Tampereella ja Göteborgissakin. Maailmanlaajuisesti katsottuna olemme kaikki pieniä kohteita ja siksi yhteistyön tekeminen on tärkeää.  Nämä kolme kaupunkia voivat tuoda pöydälle jotain uutta, oli kyse sitten tiedonhallinnasta, matkailun turvallisuudesta tai hiilijalanjäljen pienentämisestä. Yhteinen tavoitteemme on näyttää tietä älykkään matkailun kehittämisessä. Sitoutumistamme osoittaa muun muassa se, että sekä Helsinki että Göteborg on valittu Euroopan Smart Tourism -pääkaupungeiksi, sanoo projektipäällikkö Jonna Pitkänen Helsingin kaupungilta. 

Smart Destination -tapahtuma järjestetään osana 6aika: Carbon Neutral Tourism -hanketta. Hankkeen muut toteuttajat ovat Visit Tampere Oy, Turun kaupunki ja Forum Virium Helsinki. Tapahtuman juontaa Pakumatkalla-kirjan kirjoittaja, toimittaja ja puhuja Aino Huilaja. Tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jonna Pitkänen, Helsingin kaupunki
jonna.pitkanen@hel.fi
+35840 1950 306


Niklas Masuch, Gothenburg & Co
niklas.masuch@imcginternational.com

Kuvat

Smart Destination -tapahtuma Tampereella 15.9.2021
Smart Destination -tapahtuma Tampereella 15.9.2021
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme