Snellman investerar i nytt fryslager – viktig tillväxtfaktor på vägen mot säkrare, effektivare och mer ansvarsfull verksamhet.
– Att lagret blir av just nu kan beskrivas som en strategisk investering. Vi går mot ett rekordår vad gäller anskaffning och kommer att ha att göra med historiskt stora volymer. Även om företaget egentligen inte vill frysa in varor, är frysen ett ovärderligt redskap i hanteringen av inkommande och utgående flöden. Den behövs för att jämna ut volymer mellan kampanjer och säsonger, berättar verkställande direktör för Snellmans Köttförädling Roland Snellman.
Närmare till råvaror och produkter
För tillfället är det bara exportvaror som finns i företagets egen frys på Granholmen. Alla övriga frysvaror är utspridda runtom i landet. I längden är det inte en hållbar lösning att köra land och rike runt med frysvaror, den nya investeringen gör det nu möjligt att till stora delar ”plocka hem” varorna. Fryskapaciteten vid Granholmen höjs rejält, från 1200 pallplatser till 4500 pallplatser. Det nya fryslagret kommer att ha mobila pallställ, en lösning där endast den hylla man arbetar med vid en given tidpunkt är öppen. Lösningen gör också att man får större hyllkapacitet i relation till golvytan.Att den nya tillbyggnaden blir verklighet betyder också att närmare 600 kvadratmeter yta blir tillgängligt inne i den befintliga fabriksfastigheten.
Nybygget kommer också att påverka trafiken på och kring fabriksområdet vid Granholmen. En hel parkeringsplats får ge vika för nybygget och bland annat slaktbilarna kommer att dirigeras till slakteriet enligt en alternativ rutt.
Nyckelord
Kontakter
Roland Snellman
verkställande direktör, Snellmans Köttförädling Ab
044-7966365
roland.snellman@snellman.fi
Bilder
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i snart 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
ÅTERKALLELSE: Snellman Rostad kycklingflarn original 180 g15.2.2023 13:00:08 EET | Tiedote
Snellman återkallar produkten Rostad kycklingflarn original 180 g, eftersom märkningarna på förpackningen är felaktiga.
TAKAISINVETO: Snellman Paahdettu kanalastu original 180 g15.2.2023 12:55:54 EET | Tiedote
Snellman vetää takaisin tuotteen Paahdettu kanalastu original 180 g, koska tuotteen pakkausmerkinnöissä on virhe.
Snellman satsar på köttbullar – ny fabrik möjliggör nya produkter24.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote
Familjeföretaget Snellmans Köttförädling Ab som är känt för sina högklassiga köttprodukter, gör nya landvinningar inom färdig mat. Fabriken i Jakobstad har fått en rejäl tillbyggnad, som gör det möjligt att börja producera nya typer av produkter. I september lanseras de första nya produkterna när Riktiga köttbullar och Riktiga köttfärsbiffar når butikshyllorna.
Snellman satsaa lihapulliin – uusi tehdas mahdollistaa uusia tuotteita24.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote
Laadukkaista lihatuotteistaan tunnettu perheyritys Snellmanin Lihanjalostus Oy laajentaa tuotevalikoimaansa uuteen tuotekategoriaan, valmisruokaan. Tätä varten Pietarsaaren tehtaaseen on rakennettu suuri laajennus, joka mahdollistaa Snellmanille uudenlaisten tuotteiden valmistuksen. Syyskuussa ensimmäisinä tuotteina lanseerataan Kunnon lihapullat ja Kunnon jauhelihapihvit.
Snellman förnyar sitt anrika varumärke – även förpackningarna förnyas2.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote
Från och med i höst ser Snellmans förpackningar aningen annorlunda ut. Det 70-åriga familjeföretaget går in för en förnyelse av både logotypen och den visuella profilen.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum