Oy Snellman Ab

Snellmanilla ennätyksellinen vuosi - investoi kasvuun

Jaa

Snellman-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2020 yli 16 prosenttia ja ylsi kaikkien aikojen ennätykseen, 356 miljoonaan euroon. Liiketulos nousi niin ikään ennätystasolle, 14,6 miljoonaan euroon. Saavutettu suhteellinen kannattavuus lähestyy asetettua tavoitetasoa, joka mahdollistaa tarvittavat toiminnan kehittämis- ja kasvuinvestoinnit.

Poikkeuksellinen vuosi 2020 oli suotuisa vähittäiskaupalle, mutta raadollinen food service - myynnille. Snellman-konsernin lihanjalostus- ja valmisruokatoimialoilla päästiin kasvu-uralle jo tammikuussa ja hyvä kehitys jatkui läpi koko vuoden. Suurin kannattavuuden kohentuminen edellisvuoteen nähden tapahtui viimeisen vuosineljänneksen aikana. Sen sijaan food service -sektorin romahdus ja volyymien raju lasku, jonka ensimmäiset merkit näkyivät jo helmikuussa, johtivat merkittäviin myynnin menetyksiin ja tuloksen heikkenemiseen tässä segmentissä.

– Aiemmin tekemämme pitkäjänteiset panostukset alkutuotantoon sekä vahva sitoutumisemme kotimaisen lihantuotannon kehittämiseen kantoivat hienosti hedelmää hyvin poikkeuksellisena vuonna. Pystyimme myös reagoimaan nopeasti laadukkaamman valmisruoan kysynnän selvään kasvuun. Haluan kiittää lämpimästi asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja erityisesti omaa henkilöstöämme todella vaativan ja raskaan vuoden hienosta lopputuloksesta, toteaa konsernijohtaja Erkki Järvinen.

Kaksijakoisena vuonna 2020 korostuivat huoltovarmuus, kotimaisuus ja suomalaiset elintarvikkeet, kun neljä viidestä kuluttajasta piti tärkeänä kotimaisen ruuan syömistä. Kasvu oli voimakkainta Suomen Valmisruuassa ja Ruotsin Eläinruokayksikössä, mutta myös Lihanjalostus ylsi miltei 20 prosentin kasvuun. Kummassakin markkinassa, niin lihassa kuin valmisruoassa, kasvumme ylitti selvästi kokonaismarkkinoiden kehityksen.

Vuoden 2020 Snellmanin kokonaisinvestoinnit kohosivat 13,2 miljoonaan euroon. Merkittävimmät investointikohteet olivat Kuusisaaren pakkasvarasto Pietarsaaressa sekä valmisruokapuolella syksyllä 2020 käyttöön otettu kiusauslinjan automatisointi Keravalla. Pakkasvaraston suunniteltu käyttöönotto on alkaneen vuoden toukokuussa.

Tulevina vuosina tulemme investoimaan merkittävästi ruokakomponenttituotantoon ja valmiisiin annosratkaisuihin sekä vahvistamaan asemiamme tietyissä hyvin kehittyvissä leikkelesegmenteissä. Lisäksi haluamme varmistaa mahdollisuutemme reagoida jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Näillä kehittämishankkeilla tähtäämme kohti yhteistä päämäärää – palvella asiakkaita entistä paremmin, aidoilla ja laadukkailla kotimaisilla tuotteilla.

Lisätiedot:
Konsernijohtaja Erkki Järvinen, puh. + 358 400 455913

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Snellman Ab
Oy Snellman Ab
Kuusisaarentie 1
68600 PIETARSAARI

06 786 6111http://www.snellmangroup.fi/

Oy Snellman Ab toimii elintarvikealalla ja sen toimialat ovat lihanjalostus ja valmisruoka. Konsernilla on toimintaa Suomessa ja Ruotsissa, suurimmat toimipaikat Suomessa ovat Pietarsaaressa ja Keravalla. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 356 M euroa ja se työllistää yli 1700 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Snellman Ab

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme