Business Tampere

SoC Hub luo uutta kilpailuetua suomalaisille teknologiayrityksille

Jaa

Ensimmäinen suomalainen järjestelmäpiirisuunnittelun ekosysteemi, SoC Hub, aloittaa toimintansa Tampereella 27.1.2021. Hanke yhdistää alan tutkijat sekä teknologiaa kehittävät ja sitä sovelluksissaan hyödyntävät yritykset.

Nyt rakennettavan ekosysteemin ansiosta järjestelmäpiirien suunnittelu ja toteutus on mahdollista myös pk-yrityksille, joilla ei välttämättä ole aiemmin ollut mahdollisuuksia yksin tehdä kaikkia tarvittavia investointeja. Järjestelmäpiirien kehittämiseen tarvittavasta teknologiasta ja tietotaidosta vastaavat yhdessä Tampereen yliopisto, Nokia ja ryhmä alan kotimaisia yrityksiä. Osana ekosysteemiä yritykset voivat kehittää järjestelmäpiirien (System-on-Chip) tarvitsemaa teknologiaa ja prototyyppejä nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Yhteisössä alan tekijät kohtaavat, jakavat tietoa ja oppivat toisiltaan yhteisissä projekteissa, verkostoitumistapahtumissa, seminaareissa ja muissa liiketoimintaa kehittävissä toiminnoissa. Toimintaa koordinoivat Tampereen yliopisto ja Business Tampere.

– SoC Hub laajentaa merkittävästi Tampereen seudun piiriteknologian osaamiskeskittymää Business Finlandin ja Pirkanmaan Liiton EU-rahoituksella, sanoo Smart Tampere -ohjelmajohtaja Seppo Haataja Business Tampereesta ja jatkaa: – Vaativan teknologian kehittäminen edellyttää syvällistä osaamista sekä laajaa yhteistyötä toimijoiden kesken. Kutsummekin yrityksiä laajalti mukaan toimintaan.

– Yhteistyökumppanit kehittävät järjestelmäpiirejä yhdessä. Muunneltava arkkitehtuuri ja ketterät suunnittelumenetelmät tarjoavat yrityksille ainutlaatuisia mahdollisuuksia erilaistaa tuotteitaan. EU-tason yhteistyötä tehdään järjestelmäpiirejä kehittävän saksalaisen Scale4Edge-projektin kanssa, lisää tietokonetekniikan professori Timo Hämäläinen Tampereen yliopistosta.

SoC Hub -ekosysteemihanke avataan 27.1.2021 webinaarilla, joka järjestetään osana Tampere Smart City Week -tapahtumaa. Webinaarin ohjelma keskittyy järjestelmäpiirien liiketoimintavaikutuksiin, yhteiskehittämiseen SoC Hub -ekosysteemissä sekä järjestelmäpiirisuunnittelun tulevaisuuteen.

Webinaarin pääpuhujia ovat Nokian SoC-kehityksen johtaja Veijo Kontas, Scale4Edge -yhteistyöprojektia johtava Wolfgang Ecker Infineon Technologiesta sekä taiwanilaisen maailman johtavan puolijohdevalmistaja TSMC:n Senior Account Manager Marco Vrouwe.

Tutustu Boost competitiveness through System-on-Chip -webinaarin ohjelmaan ja rekisteröidy Tampere Smart City Week -tapahtumaan. SoC Hubin verkkosivut ovat osoitteessa www.sochub.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Hämäläinen
professori, tietokonetekniikka, Tampereen yliopisto
puh. 040 849 0777
timo.hamalainen@tuni.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme