Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Södra Haga bibliotek renoveras till ett trivsamt vardagsrum

Dela

Södra Haga bibliotek är stängt för renovering 16.11–29.12.2020. Det redan nu populära Helsingforsbiblioteket putsar dammet av sig och välkomnar kunder till ett ännu bättre och ljusare utrymme just före årsskiftet.

Sörda Haga bibliotek. Bild: Marjo Haatainen
Sörda Haga bibliotek. Bild: Marjo Haatainen

Omfattande renoveringar genomförs och det förnyade biblioteket kommer att bli ännu trivsammare. Barnavdelningen på det vackra tvåvåningsbiblioteket kommer att byggas om helt, och ytorna målas i hela biblioteket. Nya lampor kommer också att installeras medan gamla byts ut. Det kommer att finnas fler sittplatser för kunderna då betjäningsdisken på övre våningen rivs. De allmänna toaletterna kommer också att förnyas.

”Vi kommer att få nya möbler och sittplatser som kunderna önskat. På nedre våningen kommer det att finnas två mindre betjäningsdiskar och en flerfunktionsstation med bland annat en kopieringsapparat. Den ena av utlånings- och returneringsautomaterna kommer att vara tillgänglig, så den är också bekväm för barnen att använda”, berättar bibliotekarie Lauriina Vilkkonen.

Södra Haga biblioteks kunder kan välja att hämta sina reservationer på vilket som helst av Helmet-biblioteken. Om de inte valt en alternativ upphämtningsplats förs reservationerna till Norra Haga biblioteket under renoveringen. Medan renoveringen pågår är returneringsluckan på Södra Haga bibliotek inte i bruk.

Nyckelord

Kontakter

Lauriina Vilkkonen
Bibliotekarie
Helsingfors stadsbibliotek
Södra och Norra Haga bibliotek
050 370 2973, lauriina.vilkkonen@hel.fi

Marjo Haatainen
Kommunikationsexpert
Helsingfors stad / Kultur och fritid / Kommunikations- och marknadsföringstjänsterna
050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi

Bilder

Sörda Haga bibliotek. Bild: Marjo Haatainen
Sörda Haga bibliotek. Bild: Marjo Haatainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digitala samlingen för barn och ungdomar öppnar den 9 juli – Digital litteratur önskas bli en naturlig del av barns och ungdomars vardag6.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och ungdomar är nu för första gången tillgänglig för alla familjer och skolor i hela Finland. Öppnandet av samlingen den 9 juli gör det möjligt att använda och hitta materialen på ett enklare sätt än tidigare samt ger skolorna bättre möjligheter att verkställa sina läroplaner.

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum