Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Soivia majoja ja pehmeitä pesiä − belgialaisen Theater De Spiegelin musiikillinen tilateos Caban houkuttelee perheen pienimmät seikkailuun

Jaa

Musiikkiteatteria perheen pienimmille tekevä belgialainen Theater De Spiegel saapuu viikoksi vierailulle Annantalon taidekeskukseen. Elävä installaatio Caban saa Suomen ensiesityksensä maanantaina 6.9. klo 13. Esitys toteutetaan belgialais-suomalaisena yhteistyönä: mukana on joukko Sibelius-Akatemian muusikoita sekä Metropolitan Puppets -ryhmän nukketaiteilijoita.

De Spiegel-teatterin Caban kutsuu perheen pienimmät elämysretkelle. Kuva: Marion Kahane.
De Spiegel-teatterin Caban kutsuu perheen pienimmät elämysretkelle. Kuva: Marion Kahane.

Caban on rauhallinen elämysretki perheen pienimmille. He pääsevät kulkemaan läpi mielikuvituksellisista porteista, kellahtamaan pehmoisiin pesiin ja tutkimaan eriskummallisia rakenteita. Majojen yhteydessä he kohtaavat soittajia ja liikkuvia esineitä, joita voi jäädä ihmettelemään niin pitkäksi aikaa kuin haluttaa. Lapsi johdattaa esitystä ja määrää tapahtumien rytmin.

Installaatio on pystytetty väljästi Annantalon saliin, esiintyjät työskentelevät turvallisesti ja terveinä ja pieni yleisö voi osallistua turvallisesti. Aikuiskatsojia pyydetään suojaaman kasvonsa maskilla.

”De Spiegel-teatteri on vauva- ja taaperoteatterin uranuurtajia Euroopassa. Heidän esityksensä ovat mielikuvituksellisia, taiteellisia ja pientä lasta kunnioittavia. On hienoa, että saamme Caban -kokemuksen jaettavaksi suomalaisille lapsille”, kertoo tuottaja Katariina Metsälampi.

Installaatiossa: Astrid Bossuyt, Lize Pede ja Karel Van Ransbeeck sekä vaihtuvia suomalaisia muusikoita ja nukketeatteritaiteilijoita
Kesto: 70 min
Ikäsuositus: alle 3-v.
Kieli: sanaton
Liput: 10 €

Esitykset:

ma 6.9. klo 13
ti 7.9. klo 13.30 ja klo 17
to 9.9. klo 9.30 ja klo 13.30
10.9. klo 10

Yhteistyötahot: De Spiegel-teatteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Metropolitan Puppets.

Esitysvierailu on osa Annantalon Small size -verkostotyötä. De Spiegel-teatteri on palkittu belgialaiskumppani, jonka ohjaaja Karel Van Ransbeeck jatkaa mukana olevien suomalaistaiteilijoiden mentorina. Vierailun tarkoituksena on tuoda uusia tuulia suomalaiseen vauvateatteriin ja innostaa nuoria muusikoita työskentelemään nukketeatterin tekijöiden kanssa. Annantalo tukee uusien esitysten valmistamista.

Annantalon taidekeskus
Annankatu 30, Helsinki
www.annantalo.fi

-----------------------------------------

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensiesitykseen tai johonkin toiseen esitykseen! Pressiliput saat tuottaja Katariina Metsälammelta, katariina.metsalampi@hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Katariina Metsälampi
050 529 3672, katariina.metsalampi@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Annantalon taidekeskus

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

De Spiegel-teatterin Caban kutsuu perheen pienimmät elämysretkelle. Kuva: Marion Kahane.
De Spiegel-teatterin Caban kutsuu perheen pienimmät elämysretkelle. Kuva: Marion Kahane.
Lataa
Kuva: Marion Kahane.
Kuva: Marion Kahane.
Lataa
Kuva: Sofie Wanten.
Kuva: Sofie Wanten.
Lataa
Kuva: Sofie Wanten.
Kuva: Sofie Wanten.
Lataa
Kuva: Sofie Wanten.
Kuva: Sofie Wanten.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki 
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki
www.annantalo.fi
Annantalo Facebookissa
Annantalo Instagramissa
Annantalo Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

En digital samling för barn och unga lanserades på sommaren – förlagen vill gärna vara med på lästalkot23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och unga som lanserades på sommaren har aktiverat förläggarna: samlingen lanserades med cirka hundra e- och ljudböcker, men den har potential att öka till t.o.m. flera tusen böcker tack vare nya avtal med förlagen. Via den digitala samlingen för barn och unga är nu digitalt material för första gången tillgängligt för familjer och skolor i hela Finland och man kan ännu lättare än tidigare hitta och använda det elektroniska materialet.

Lasten ja nuorten digikokoelma avattiin kesällä – kustantajat lähteneet innolla mukaan lukutalkoisiin23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa avattu lasten ja nuorten valtakunnallinen digikokoelma on saanut kustantajat liikkeelle: kokoelma käynnistyi miltei sadan e- ja äänikirjan laajuisena, mutta sitä on edellytykset kasvattaa jopa useaan tuhanteen kustantajien uusien sopimusten ansiosta. Lasten ja nuorten kokoelma tuo digiaineiston nyt ensimmäistä kertaa kaikkien perheiden ja koulujen ulottuville koko Suomessa ja mahdollistaa sähköisten aineistojen aikaisempaa helpomman käytön sekä löydettävyyden.

The Night Time Photos of Vuosaari exhibition celebrates 20 years of Vuosaari House22.9.2021 09:00:00 EEST | Press release

Vuosaari House is celebrating 20 years as Vuosaari’s own cultural centre this autumn. The Night Time Photos of Vuosaari celebratory exhibition, which was moved from last spring due to coronavirus restrictions, dives into Vuosaari's night through the eyes of passionate photography enthusiasts from Vuosaari. In addition to the hobbyists’ photographs, the exhibition will showcase photos from the collections of the Finnish Museum of Photography. The Night time Photos of Vuosaari exhibition will be on display in the Vuosaari House gallery from 14 October to 18 December 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme