Arts Management Helsinki Oy

Sooloteoksien yhteisilta, joiden aiheina nykyihmisen muotokuva, aloittaa Vantaan tanssin viikot

Jaa
Mamia Companyn kaksi tanssiteatteriteosta Jean Dark ja The Mirror nähdään yhteisillassa keskiviikkona 19.4. ja torstaina 20.4. Kulttuuritalo Vernissassa, Tikkurilassa. Teoksien koreografiasta ja ohjauksesta vastaavat Mamia Companyn perustajat Nina Mamia ja Kasperi Nordman.

Jean Dark -sooloesitys saa inspiraationsa Orleansin neitsyen ja pyhimykseksi julistetun, Jeanne D`Arcin, myytistä. Teos kysyy kuka on nykypäivän Jeanne D’Arc, onko hän meditointiguru, kokemusasiantuntija, charlataani vai mielenterveyspotilas?  Muuttuuko hänen maailmankatsomus terrorismiksi häntä itseään kohtaan? Soolon tulkitsee tanssija Gesa Piper.

The Mirror on sooloteos äärimmäisestä kehollisesta narsismista. Soolo on kuin narsisti itse, se käyttäytyy ennustamattomasti, selittämättömästi ja järjettömästi. Se vaatii ylenpalttista ihailua, palvontaa ja huomiota. Sillä on pakonomaisia fantasioita rajattomasta menestyksestä: maine, kaikkivaltius, ruumiillinen kauneus, seksuaalinen kyky sekä vertaansa vailla oleva loistokkuus. Se on jatkuvasti kateellinen kaikille, jopa omalle peilikuvalleen. Onko tämä kuva peilissä nykyihmisen muotokuva? Soolossa esiintyy tanssija Elina Valtonen.

Koreografia: Nina Mamia
Ohjaus: Kasperi Nordman & Nina Mamia
Äänisuunnittelu: Kasperi Nordman
Pukusuunnittelu & toteutus: Linda Al Take
Valosuunnittelu: Ville Virtanen
Valokuva: Kasperi Nordman (teoksesta Jean Dark, kuvassa Gesa Piper)

Esitysajat: Ke 19.4. ja to 20.4. klo 19. 
Esitykset ovat osa Vantaan tanssin viikot -ohjelmaa.
Esityspaikka: Kulttuurikeskus Vernissa, Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa
Liput: 15/10€, ennakkoon https://holvi.com/shop/TDT321/

Mamia Company on vuodesta 2014 toiminut  nykytanssiteatteri. Companyn jäsenet ovat kaikki pitkän kokemuksen omaavia taidealan ammattilaisia, joita yhdistää kiinnostus näyttämötaiteeseen, sekä aikakautemme ilmiöt, ihmisyyden tila ja yhteiskunta. Companyn ohjelmisto tekee kiertueteoksia, niin aikuis- kuin lapsiyleisöille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nina Mamia
Koreografi
Mamia Company
p. +358405965323
ninamamia@gmail.com
www.mamiacompany.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki on arvopohjainen asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2012. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy

Suomalainen tutkija ja taiteilija Mikko Ijäs mukana Harvardin yliopiston tutkimuksessa, joka tarkastelee Meksikon tarahumara-alkuperäisväestön juoksutraditioita1.7.2020 08:52:09 EEST | Tiedote

Chicagon yliopiston julkaiseman arvostetun akateemisen julkaisun Current Anthropologyn artikkelin “Running in Tarahumara (Rarámuri) Culture” (2020) mukaan tarahumara-kansan juoksijat kärsivät samoista vaivoista kuin kaikki muutkin juoksijat. Christopher McDougallin kirja ”Born to Run” (2009) teki tarahumara-kansan tunnetuksi ”lähes myyttisinä kivikautisina superatleetteina”, jotka asuivat Luoteis-Meksikon etäisissä kanjoneissa ja juoksivat uskomattomia matkoja haastavassa maastossa ilman mitään ongelmia. Kirja teki suurelle yleisölle tunnetuksi myös tämän uuden artikkelin kirjoittajan, Harvardin yliopiston evoluutiobiologian ja antropologian professorin Daniel Liebermanin. Uusi artikkeli nostaa ensimmäistä kertaa tarahumara-kansan juoksutraditiot osana heidän muuta kulttuuria, kuten väsytysmetsästystä, kilpajuoksua, tanssia ja fyysistä työtä. Artikkeli nostaa esille myös tarahumaroihin liitetyn yli-inhimillisen näkökulman, jonka vuoksi heidän kohtaamiaan haasteita ei ole ymmärretty oik

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye