Kustannusosakeyhtiö Otava

Sopivan jännittäviä kirjoja kuusivuotiaista yli 16-vuotiaille – uskallatko lukea?

Jaa

Otavan kevät on täynnä jännittäviä kirjoja kaikenikäisille. Kokosimme kattauksen uutuuskirjoja, jossa rikoksia ja pulmia selvitetään niin koodaamalla kuin koirienkin kanssa. Nuorten aikuisten trillerit eivät kalpene aikuisten jännäreiden rinnalla.

Jørn Lier Horst: Operaatio Myrskypilvi (ikäsuositus 6+, ilm. 01/18)

Huippusuositun norjalaisdekkaristin lasten salapoliisisarjan ensimmäinen osa.

Virtakylässä tapahtuu kummia. Leipomosta on kadonnut kaikki hiiva. Naapurikaupungin karamellitehtaasta on varastettu pakettiauto. Eivätkä varkaudet lopu siihen… Nyt tarvitaan avuksi Etsiväkaksikko!

Jørn Lier Horst: Operaatio Varjomies (6+, 05/18)

Joku on kaivanut kuoppia keskelle niityn halki kulkevaa polkua, ja Oliver kaatuu pyörällä ajaessaan. Miksi kuopat on kaivettu? Tilda ja Oliver alkavat tutkia asiaa ja näkevät niityn laidalla salaperäisen miehen. Kun he vielä löytävät aarrekartan, on Etsiväkaksikolla käsissään jännittävä arvoitus.

Sarah Rubin: Näkymätön vihje Alice Jones koodaa ja ratkoo 1 (9+, 01/18)

Tutustu Alice Jonesiin, säkenöivään etsivään, jolta ei puutu älyä ja asennetta!

Matematiikkanero Alice Jones on jo ratkaissut muutaman mysteerin. Mutta kun tiedemies katoaa lukitusta huoneesta, hänellä on käsissään tavallista vaikeampi tapaus.

Katarina Mazetti: Viikinkejä ja vampyyreja Seikkailuserkut 3 (9+, 03/18)

Viisikko-sarjasta innoituksensa saanut serkkukatras pääsee taas kesälomalla Frida-tädin luo Uikkusaareen, ihanaa! 

Frida lähtee Tukholmaan näyttämään arkeologeille saaresta löytämäänsä viikinkiaikaista kolikkoa. Kun lapset jäävät keskenään, he näkevät metsässä kummallista valoa. Sana Uikkusaaren kultalöydöstä on kiirinyt mantereelle. Serkukset kohtaavat kovaotteisen kolmikon, joka hamuaa Fridan mailta häikäilemättömästi aarretta.

Adrienne Kress: Löytöretkeilijät 1 Kätketty ovi (9+, 03/18)

Vauhdikkaan trilogian avaus. Sebastianin säntillinen maailma menee mullin mallin, kun hän törmää pimeällä kujalla sijaitsevaan outoon kerhoon, jossa kokoontuvat aikamme suurimmat seikkailijat ja tutkimusmatkailijat.

Sebastian palkataan apupojaksi kerhoon, ja hän oppii, että jos haluaa jännitystä elämäänsä, pitää myös niskuroida ja ottaa riskejä.

K. K. Alongi: Pakenijat (16+, 03/18)

Helikopterin ilmestyminen taivaalle nyrjäyttää kuolemanaallosta selviytyneiden nuorten maailman sijoiltaan. Ovatko tulijat odotettuja pelastajia vai uusi uhka? Hyytävän trillerisarjan päätösosa

Scott Bergstrom: The Cruelty 2 Mihin voit luottaa? (16+, 04/18)

Gwendolyn Bloom on kuollut.

Hän pakenee uuden nimen ja passin turvin, mutta vaara on kaikkea muuta kuin ohi. Hän pelasti isänsä Euroopan pahimman rikollisliigan kynsistä, mutta ei ole saanut selville mikä isän kertomasta on totta ja mikä valhetta. Nyt viholliset jahtaavat häntä kostoa janoten.

Gwen Bloom on kickass -sankari James Bondin ja Jason Bournen hengessä! Hengästyttävän toimintatrillerin nerokkaasti punottu juoni addiktoi lukemaan.

Katharine McGee: Tuhat kerrosta Huipulla (16+, 04/18)

New York, Manhattan vuonna 2118. Säkenöivän luksuksen ja glamourin keskellä viidellä nuorella on hengenvaarallisia salaisuuksia. He tekevät mitä tahansa saavuttaakseen päämääränsä, jopa luottavat viholliseensa. Sitten 1000-kerroksiseen pilvenpiirtäjään astuu salaperäinen, boheemi kaunotar, joka saapuu kaupunkiin vain saadakseen aikaan hämmennystä. Ja hän tietää täsmälleen mistä aloittaa.

Nuorten tietämättä joku tarkkailee heitä herkeämättä, kosto mielessään.

Arvostelukappaleet: hannele.tavi@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Operaatio Myrskypilvi
Operaatio Myrskypilvi
Lataa
Operaatio Varjomies
Operaatio Varjomies
Lataa
Näkymätön vihje
Näkymätön vihje
Lataa
Viikinkejä ja vampyyreja
Viikinkejä ja vampyyreja
Lataa
Kätketty ovi
Kätketty ovi
Lataa
The Cruelty 2
The Cruelty 2
Lataa
Tuhat kerrosta huipulla
Tuhat kerrosta huipulla
Lataa
Pakenijat
Pakenijat
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 20196.3.2019 12:26:11 EETTiedote

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin Lähemäeltä Helsinkiin ja edelleen Brysseliin. Kirjassa uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Muistelmat ulottuvat vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin ja Liikasesta tuli ensimmäinen suomalainen komissaari. Toinen osa seurannee, kun tehtävät Euroopassa ovat päättyneet. ”Kuuluin sodanjälkeisten sukupolvien nuorimpiin, ja siksi nämä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme