Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 23.4. kokous on julkinen

Jaa

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan lautakunnan kokousta tiistaina 23.4. klo 16.15 alkaen Kallion virastotaloon, Toinen linja 4 A. Kokousta voi seurata myös Helsinki-kanavalta. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa lääkäripalvelujen hankkimista terveysasemille palvelusetelillä sekä toiminnan ja talouden ennustetta. Lautakunnalle esitellään myös asiakkaille tarjottavia sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

Palvelusetelillä halutaan varmistaa terveysasemien lääkäripalvelujen riittävä saatavuus

Lautakunnalle esitetään, että asiakkaille voitaisiin tarvittaessa tarjota kiireettömiä terveysaseman lääkärinvastaanottopalveluja palvelusetelillä 3.6.2019 alkaen.

Helsingissä halutaan varmistaa asiakkaille kiireettömät lääkärin vastaanottopalvelut kohtuullisessa ajassa. Palveluseteli olisi yksi tapa varmistaa tämä, esimerkiksi tilapäisissä ruuhkatilanteissa tai silloin, kun terveysasemilla on lääkärivajausta.

Helsingissä on varauduttu mahdolliseen palvelusetelin käyttöönottoon kokeilemalla kiireettömien lääkärinvastaanottopalvelujen ostamista Pihlajalinna Oy:ltä ja Mehiläinen Oy:ltä. Kokeilun aikana 1 100 asiakkaalle on tarjottu mahdollisuutta hakeutua yksityislääkärin vastaanotolle kaupungin terveysasemien ohjaamina.

”Sekä asiakkaat että henkilöstö ovat olleet tyytyväisiä kokeiluun. Olemme pystyneet lisäämään lääkärin vastaanottopalvelujen saatavuutta ja helpottamaan painetta omilla terveysasemilla”, terveysasemien va. johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Asiakas saisi esitetyllä palvelusetelillä tarvitseman kiireettömän lääkärin vastaanottopalvelun ja siihen liittyvät perustason laboratorio- ja kuvantamispalvelut. Palvelusetelikäynnistä ei perittäisi asiakasmaksua ja asiakkaalla olisi aina oikeus saada halutessaan palvelu omalta terveysasemalta. Asiakas valitsee.

Lautakunnalle esitetään, että palvelusetelin arvo olisi alkuvaiheessa 67 euroa ja että se voisi jatkossa vaihdella välillä 56 - 75 euroa. Palvelusetelit kustannettaisiin terveysasemien nykyisestä budjetista.

Helsingissä on asetettu tavoitteeksi, että kiireettömissä tapauksissa lääkärin vastaanottoajan saisi keskimäärin kymmenessä päivässä. Seuraamme tämän tavoitteen saavuttamista T3 ajalla. Palveluseteli varmistaisi tämän tavoitteen saavuttamista.

Lautakunta jätti asian edellisessä kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa va. terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42611, timo.lukkarinen@hel.fi

Toiminnan ja talouden ennuste 28.2.

Lautakunnalle esitellään, miten sosiaali- ja terveystoimi on saavuttamassa tälle vuodelle asetetut toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kahden ensimmäisen kuukauden tietojen pohjalta.

Tässä vaiheessa toiminnan ja talouden ennustetaan toteutuvan lähes suunnitellusti, vaikkakin perhe- ja sosiaalipalvelujen menojen osalta on ylityspainetta. Myös HUSille erikoissairaanhoidon palvelujen tuottamiseen kuluvat menot näyttävät laskennallisen ennusteen pohjalta ylittävän talousarvion. Sosiaali- ja terveyspalvelujen vuosibudjetti on yhteensä noin 2,1 miljardia euroa.

Lisätietoa talous- ja suunnittelupäällikkö Sampo Pajari, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi

Kokouksen esityslistaon sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ruokamyrkytysepäily Kalasataman päiväkodissa ja ala-asteella10.5.2019 17:14:42 EESTTiedote

Kalasataman päiväkodin lapsilla, ala-asteen oppilailla (Polariksenkatu 1) ja useilla henkilökuntaan kuuluvilla on todettu ruokamyrkytykseen sopiva oireita. Oireet alkoivat torstaina 9. toukokuuta. Sairastuneita lapsia ja koululaisia on noin 40. Sairastuneilla on ollut oksentelua, vastakipuja ja osalla korkeaa kuumetta. Oireet voivat viitata myös noro-vatsatautiin. Sairastuneilta otetaan tarvittavat näytteet. Ympäristöpalvelujen toimesta on otettu pinnoilta ja elintarvikkeista näytteitä. Näytteiden tuloksista tiedotetaan, kun ne valmistuvat. Tilojen tehosiivous on aloitettu ja sitä jatketaan ensi viikolla. Sairastuneiden lasten ja työntekijöiden tulee olla poissa päiväkodista, koulusta ja työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen. Jos Kalasataman päiväkodin tai ala-asteen lapsille tai henkilökunnalle (Polariksenkatu 1) ilmaantuu viikonlopun aikana ruokamyrkytykseen tai vatsatautiin sopivia oireita, pyydämme heitä ottamaan yhteyttä maanantaina 13.5. epidemiologiseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme