Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 23.5. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu kautensa viimeiseen kokoukseen tiistaina 23.5. klo 16.15 alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavia asioita.

Laakson yhteissairaalan tarveselvitys

Laakson sairaalan alueelle suunnitellaan uutta Helsingin kaupungin ja HUS:n yhteissairaala. Uuteen sairaalaan siirrettäisiin muun muassa Suursuon, Auroran ja Kellokosken sairaaloiden toimintaa. Suunniteltua sairaalaa rakennettaisiin vuosina 2020 - 2025 ja se otettaisiin käyttöön vaiheittain arviolta 2023 alkaen. 

Uudessa yhteissairaalassa olisi noin 425 psykiatrian sairaansijaa ja 450 somaattisen sairaanhoidon sairaansijaa kuten kaupunginsairaalan ja neurologisen kuntoutuksen paikkoja. Sairaalaosastot suunnitellaan yleiskäyttöisiksi eli niitä voivat tarpeen tullen käyttää erilaiset toiminnat.   

Uudella sairaalalla halutaan turvata palvelujen laatu ja saatavuus ja tarjota potilaille aikaisempaa paremmat hoito-olosuhteet. Laakson yhteissairaala tulee muodostamaan yhtenäisen kokonaisuuden Meilahden sairaala-alueen kanssa.

Lautakunta jätti tarveselvityksen 16.5. kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: Jaana Lunnela, tilapalvelupäällikkö, p. 040 336 0173, jaana.lunnela@hel.fi

Omaishoidon tukea uudistetaan

Helsingin omaishoidon tukea on tänä keväänä uudistettu. Tuen tarvetta on arvioitu yhdessä omaishoitoperheiden kanssa.

Lautakunnalle esiteltiin uudistettu omaishoidon tuen kokonaisuus 14.3.2017. Tässä yhteydessä lautakunta kehotti tekemään kartoituksen, miten uudistetut omaishoidon tuen kriteerit vaikuttavat, etenkin alle 18-vuotiaiden, omaishoidon asiakkaiden hoitopalkkioihin.

Lautakunnalle esitellään nyt tämän kartoituksen tulokset (liite 2 ja liite 3) ja niiden pohjalta omaishoidon tuen myöntämisperusteisiin jatkossa tehtävät muutokset.

Lautakunta jätti asian 16.5. kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: Jonna Weckström, vammaissosiaalityön päällikkö, p. 050 348 1313, jonna.weckstrom@hel.fi ja Merja Etholen-Rönnberg, palvelualueen johtaja, p. 050 599 4507, merja.etholen-ronnberg@hel.fi

Kamppiin esitetään terveys- ja hyvinvointikeskusta uudisrakennuksena

Terveys- ja hyvinvointikeskukselle on etsitty sopivaa paikkaa Helsingin keskustasta. Selvitysten perusteella terveys- ja hyvinvointikeskusta esitetään Sähkö- ja Autotalon väliin Kampin metroaseman sisäänkäynnin päälle sijoitettavaan kuusikerroksiseen uudisrakennukseen. Sijainniltaan ehdotus on asiakkaiden kannalta erinomainen.

Terveys- ja hyvinvointikeskukseen sijoittuisi terveysaseman palveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten- ja aikuisten sosiaalipalveluja sekä fysioterapiapalveluja.

Ajatuksena on sijoittaa yhteen toimipisteeseen nyt hajallaan olevia aikuisväestön sosiaali- ja terveyspalveluja. Iso terveys- ja hyvinvointikeskus pystyisi tarjoamaan monipuoliset palvelut asiakkaille laajoilla aukioloajoilla.

Tarveselvitysvaiheessa ei oteta kantaa siihen, mistä kaikkialta kaupungista palveluja siirrettäisiin keskustan toimipisteeseen.

Uudisrakennuksen tilat suunnitellaan monikäyttöisiksi ja helposti muunneltaviksi. Näin ne palvelisivat hyvin myös mahdollisia tulevia sote-ratkaisuja. Maakunnan liikelaitoksen ja yhtiöiden palveluja tai joitakin erityispalveluja voitaisiin esimerkiksi sijoittaa tarvittaessa eri kerroksiin.

Tarveselvityksen mukaan keskus rakennettaisiin vuosina 2020 - 2022 ja se avaisi ovensa asiakkaille alkuvuoteen 2023 mennessä.

Lisätietoa: arkkitehti Pirjo Sipiläinen, p. 09 310 42256, pirjo.sipilainen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, p. 09 310 42240, jaana.juutilainen-saari@hel.fi

 Facebook painike

Yhteyshenkilöt

Mediaa palvelevat:

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
p. 310 42240
jaana.juutilainen-saari@hel.fi

Markus Snellman
tiedottaja
p. 09 310 42619
markus.snellman@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto
Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Helsingin kaupungin organisaatiorakenne on uudistunut 1.6.2017. Sosiaali- ja terveysviraston tiedotteet löydät jatkossa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan uutishuoneesta: https://www.sttinfo.fi/uutishuone/helsingin-kaupunki-sosiaali--ja-terveystoimiala?publisherId=60590302

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme