Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote 7.5.

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 7. toukokuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa terveysasemien johtajalääkärin valintaa sekä antaa lausunnon sosiaali- ja potilasasiamiesten vuoden 2018 selvityksestä.

Terveysasemien johtajalääkäriksi esitetään Timo Lukkarista

Lautakunnalle esitetään, että Helsingin terveysasemien johtajalääkäriksi valitaan lääketieteen lisensiaatti, terveydehuollon erikoislääkäri, EMBA Timo Lukkarinen. Timo Lukkarinen on hoitanut terveysasemien johtajalääkärin avointa virkaa menestyksellisesti tämän vuoden alusta lähtien. Tehtävää haki yhteensä seitsemän henkilöä.

Terveysasemien johtajalääkäri johtaa Helsingin terveysasemien ja terveys- ja hyvinvointikeskusten terveysasemapalvelujen lisäksi kaupungin sisätautien poliklinikoita ja epidemiologista toimintaa.

Terveysasemien johtajalääkärin keskeinen tehtävä on myös osaltaan johtaa Helsingissä toteutettavaa sosiali- ja terveyspalvelujen uudistamista ja sähköisten palvelujen käyttöönottoa.

Lisätietoa: terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481, leena.turpeinen@hel.fi

Lausunto sosiaali- ja potilasasiamiesten vuoden 2018 selvityksestä

Selvityksen mukaan yhteydenottojen määrä sosiaali- ja potilasasiamiehiin on pysynyt samalla tasolla. Valtaosa yhteydenotoista koski terveydenhuollon palveluja. Yleisimpiä yhteydenottojen syitä olivat tyytymättömyys hoitoon, palveluun, kohteluun tai dokumentointiin sekä potilas- ja/tai lääkevahinkoepäily.

Sosiaali- ja terveystoimelle osoitettujen kanteluiden, muistutusten ja viranomaisten selvityspyyntöjen määrä on lisääntynyt. Mitään yksittäistä syytä määrän lisääntymiselle ei ole tunnistettu. Yleisenä havaintona selvityksessä todetaan, että asiakkaiden tilanteet ovat muuttuneet yhä moninaisemmiksi, ja että asiakkaat ovat yhä tietoisempia mahdollisuudestaan tehdä muistutus tai kantelu.

Sosiaali- ja potilasasiamiesten selvitys vahvistaa, että Helsingin tulee jatkaa yhteensovitettujen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistä, jotta ne vastaavat entistä paremmin helsinkiläisten moninaisia tarpeita.

Selvityksen perusteella Helsingin tulee edelleen parantaa palvelujen saatavuutta ja yhteydensaantia työntekijöihin. Helsingissä onkin viimeisen vuoden aikana otettu käyttöön uusia yhteydenoton kanavia, kuten Tarvitsen apua –nappi lapsiperheille, Seniori-info ikääntyneille ja heidän läheisilleen sekä sosiaalineuvonnan ja hammashoidon chatit. Helsinkiläisille on lisäksi tarjottu viime syksystä lähtien sähköisiä oirearvioita – ja lisää on vielä tämän kevään aikana tulossa.

Hoidon saatavuutta on parannettu esimerkiksi ostamalla yksityisiltä palveluntuottajilta kiireettömiä terveysaseman lääkärin vastaanottopalveluja. Kesäkuusta alkaen näitä vastaanottopalveluja on tarvittaessa mahdollista tarjota myös palvelusetelillä.

Lisätietoa:

Kokouksen esityslista on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 20.8.20.8.2019 19:18:54 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 20.8. kokouksen päätöstiedote on verkkosivuilla. Lautakunta päätti tässä kokouksessa omalta osaltaan sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden talousarviosta ja vuosien 2020 - 2022 taloussuunitelmasta. Lautakunta antoi lisäksi muun muassa pyydetyt lausunnot keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta sekä kuntien roolista sote-palvelujen tuottajana mahdollisessa maakuntamallissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme